Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

„Jonavos aukso menė“ – paprasta, patrauklu, greita

Penktadienis, 02 April 2021 16:15 Parašė 

Jonavoje, J. Basanavičiaus g. 2-uoju numeriu pažymėtame pastate veikianti uždaroji akcinė bendrovė „Jonavos aukso menė“ šiemet mini savo veiklos 20-metį. Kitaip tariant, tai yra lombardas, kuriame ne tik galima gauti trumpalaikes paskolas už užstatytus juvelyrinius gaminius, daiktus, bet ir už nedidelę kainą įsigyti aukso gaminių. Tad ką turėtume žinoti apie šios kredito įstaigos teikiamas paslaugas?

Pinigai už užstatą

Bendrovės konsultantas Gytis Januška atkreipia dėmesį, kad šio lombardo veikla yra ganėtinai įvairi. Viena jo sričių – pinigų skolinimas. Skubiam reikalui pristigęs pinigų, žmogus į lombardą gali atnešti įvairius daiktus – auksą, sidabrą ir jų gaminius, senovines monetas, medalionus, pašto ženklus, buitinę techniką, mobiliojo ryšio telefonus, kompiuterius, elektrinius paspirtukus, dviračius ir t. t. Pasak pašnekovo, yra buvę ir tokių atvejų, kai asmuo, siekdamas išsisukti iš susidariusios sudėtingos finansinės situacijos, užstatė 300 eurų vertės dovanų kuponą.  

„Suprantama, kad klientas, užstatydamas norimą daiktą, gauna apie 30 proc. sumos nuo jo vertės rinkoje. Pavyzdžiui, pilietis, palikęs 300 eurų vertės dovanų kuponą, pasiskolino 100 eurų, o grąžindamas paskolą, pasiėmė kuponą ir juo pasinaudojo. Kuo brangesnis daiktas, tuo mažesnes palūkanas tenka mokėti. Sakykime, skolindamasis nuo 300 iki 500 eurų mokės 8 proc. palūkanas, o sumai per 500 eurų jos sudarys 6 procentus“, – patirtimi dalijasi G. Januška.

Užstatytas daiktas lombarde saugomas nuo vienos iki 28 dienų. Praėjus šiam terminui, klientas turi galimybę sumokėti likusią sumą ir atsiimti užstatą arba sutartį pratęsti. Tačiau pasitaiko atvejų, kai žmogus dėl įvairių priežasčių daiktą tiesiog palieka. Tada bendrovė įgyja teisę po 30 dienų, pasibaigus paskolos terminui, ieškoti būdų jį realizuoti.

 „Priimame įvairius daiktus, tačiau jie turi būti vertingi ir funkcionalūs. Mes nepriimame užstatų, turinčių defektus, o mobiliojo ryšio telefonus patikriname, ar jų nėra vogtų daiktų duomenų bazėje. Norintiems pinigų pasiskolinti nesąžiningu būdu tiesiog nepasiseka“, – pabrėžia konsultantas.

Patraukli aukso kaina

„Jonavos aukso menė“ prekiauja įvairiais juvelyriniais dirbiniais – žiedais, grandinėlėmis, auskarais, apyrankėmis, kurių kaina yra gerokai mažesnė nei specializuotose parduotuvėse, prekybos centruose ar net internetinėje prekyboje, kur gramas aukso atsieina 85, 95 ar daugiau kaip 100 eurų.  Šiame Jonavos lombarde vienas gramas aukščiausios prabos aukso kainuoja 65–75 eurus už gramą. O jeigu pataikysime į nuolaidų laikotarpį, juvelyrinį dirbinį nusipirksime beveik per pusę pigiau nei kitur.

Gerų žinių lombarde išgirs tie, kurie ruošiasi registruoti santuoką. Norintiems įsigyti sutuoktuvių žiedus ir pageidaujantiems juos išgraviruoti ar kitaip pagražinti bus įteikta nuolaidų kortelė, kuria galės kreiptis į aukštos kvalifikacijos bendrovės juvelyrą. Būsimai šeimai šios lengvatos sutaupys ir laiko, ir pinigų.

Kitos paslaugos

Skubiai prireikus pinigų, bendrovėje galima gauti paskolą su nekilnojamojo turto – buto, sodo, garažo – įkeitimu. „Pas mus ši paslauga teikiama visiems, kas jos pageidauja. Žinoma, atsižvelgiama į turto ir paskolos santykį. O palūkanos sudaro apie du, tris procentus mėnesiui. Pavyzdžiui, jeigu vieno kambario būsto vertė rinkoje siekia 20–25 tūkstančius eurų, tai žmogui suteiksime apie 10 tūkstančių eurų paskolą. O, tarkime, pasiskolinus 3000 eurų, kiekvieną mėnesį reikėtų mokėti po 60 eurų palūkanų. Su kiekvienu klientu galima aptarti mokėjimo terminus, sumas išdėlioti pagal jo pageidavimus“, – aiškina konsultantas Gytis.

Ne vienas gyventojas, norėdamas priduoti naują gyvenamąjį namą ar pastatą sode, nežino į ką kreiptis. Toli žvalgytis nereikia – tai gali atlikti UAB „Jonavos aukso menė“, bendradarbiaujanti su „Nidulus appraisal“. Bus sutvarkyti kadastriniai matavimai, parengta reikiamų dokumentų byla – jokių rūpesčių. Taip pat bendradarbiaudama su „Nidulus appraisal“ Jonavoje veikianti bendrovė atliks nekilnojamojo turto vertinimus bankams, kredito unijoms, paveldint ar dovanojant turtą.

O jeigu žmogus, besiruošiantis išvykai į užsienį ar padirbėti svečioje šalyje, baiminasi namuose palikti brangius daiktus, į pagalbą ateis ta pati „Jonavos aukso menė“ – vadovaudamasi sudaryta sutartimi, brangenybes saugos iki kliento sugrįžimo.

Kodėl verta rinktis J. Basanavičiaus g. 2 įsikūrusį lombardą?

Atsakymas trumpas: paprastos ir kiekvienam prieinamos paslaugos, greitas sandoris.

Mus rasite: J. Basanavičiaus g. 2, Jonava, II aukštas, įėjimas iš kiemo pusės. Klientus priimame be pietų pertraukos: pirmadieniais–penktadieniais –  9–18 val., šeštadieniais – 10–14 val. Sekmadieniais – nedirbame.

Tel. pasiteirauti: 8 657 62 112; dėl paskolų su nekilnojamojo turto įkeitimu – 8 657 62107; statinių pridavimas – 8 698 75222.,

Būkime kartu.

UAB „Jonavos aukso menė“