Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

„Vikingams“ – sidabro medaliai

Pirmadienis, 29 March 2021 08:42 Parašė 

Kas geriau sporte: laimėti bronzos medalius ar pralaimėti finalą? Praėjusią savaitę taip nutiko Jonavos sportininkams. Toks psichologinis momentas, yra sporte. Įdomu, Jonavos tinklininkės laimėjo rungtynes dėl trečiosios vietos ir tryško džiaugsmu dėl iškovotų bronzos medalių. Tuo tarpu Jonavos „Vikingų“ salės futbolo ekipos žaidėjų veiduose po finalinių rungtynių tvyrojo nusivylimas, susimąstymas... Laimėti sidabro medaliai džiaugsmo nesuteikė, nes puikiai pradėję rungtynes ir pirmavę solidžia persvara, jos neišsaugojo.

Būtent taip klostėsi praėjusi savaitė „Vikingams“. Pritrūko fizinio pasiruošimo? Galbūt. Pritrūko iš aikštės pašalinto lyderio? Šalto proto? Abejose finalo rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ pirmavę Jonavos futbolininkai paleido, atrodo visiškai arti, buvusią sėkmę.

Antradienį Jonavos sporto arenoje buvo sužaistos pirmosios Optibet futsal A lygos finalo rungtynės. Pirmasis mačas buvo labai atkaklus ir permainingas – „Vikingai“ neišlaikė turėtos dvejų įvarčių persvaros prieš čempionų titulą ginančius „Kauno Žalgirio“ žaidėjus – rungtynės pasibaigė lygiu rezultatu 2:2.

„Vikingai“ šiame mače į priekį įsiveržė jau 4 rungtynių minutę po tikslaus Genaro Samsoniko smūgio. Nepaisant praleisto įvarčio, Kauno komanda ilgiau kontroliavo kamuolį, bet lengvų kelių prie varžovų vartų nerado. Nemaža dalis „Kauno Žalgirio“ smūgiu skriedavo šalia vartų, dar kai kuriuos smūgius atrėmė Jonavos vartininkai. „Vikingai“ savo ruožtu ir patys turėjo kelias geras progas, bet daugiau įvarčių iki pertraukos neįmušė.

Didžiąją antrojo kėlinio dalį žaidimas buvo toks pat ir tik sužaidus daugiau nei pusę kėlinio buvo įmuštas antrasis įvartis. Jį ir vėl pelnė „Vikingai“, o šįkart pasižymėjo Vladimiras Derendiajevas.

Visgi, Jonavos komanda susikrautą dvejų įvarčių persvarą greitai iššvaistė. Su penkiais aikštės žaidėjais žaisti pradėjęs Kauno klubas vos per dvi minutes įmušė du įvarčius, o juos abu pelnė Artūras Juchno.

„Kauno Žalgiris“ net ir išlyginęs rezultatą žaidė su penkiais aikštės žaidėjais ir siekė pergalės, bet „Vikingai“ kantriai gynėsi ir laukė savo progos kontratakuoti. Tačiau daugiau šansų komandos neišnaudojo ir pirmosios finalo rungtynės baigėsi lygiosiomis.

2020/ 2021 metų Lietuvos Optibet futsal A lygos sezonas baigėsi įspūdingu „Kauno Žalgirio“ sugrįžimu į rungtynes bei po pratęsimo 6:4 iškovota pergale prieš Jonavos „Vikingus“. Šioje dvikovoje Jonavos ekipa pirmavo net 4:0, tačiau net ir to buvo maža norint sukurti sensaciją.

Pirmasis įvartis buvo įmuštas sužaidus vos 56 sekundes. Po kampinio Vladimiras Derendiajevas galingu smūgiu Kauno ekipos vartininkui nepaliko jokių šansų. Dar labiau kauniečius į kampą beveik įpusėjus pirmajam kėliniui įvarė Paulius Osauskas. Puikią sportinę formą demonstruojantis Lietuvos rinktinės kandidatas pasinaudojo idealiu Martyno Stankevičiaus perdavimu bei padvigubino skirtumą.

Dar per dvi minutes aikštėje įvyko du svarbūs dalykai: iš pradžių, pasinaudojęs varžovų klaida, vienas prieš „Kauno Žalgirio“ vartininką iššoko ir jį nuginklavo Genaras Samsonikas, o netrukus abi finalo dalyvės neteko savo rezultatyviausių žaidėjų Luko Sendžiko ir Jurijaus Jeremejevo. Pirmasis įsirėžė į gulintį varžovų vartininką ir prieš save išvydo raudoną kortelę, antrasis buvo pašalintas už nesportinį elgesį to paties L. Sendžiko atžvilgiu.

Kauno ekipos strategas Kirilas Krasij paprašė minutės pertraukėlės ir dar neįpusėjus pirmajam kėliniui savo komandos vartininką pakeitė aikštės žaidėju. Rizika nepasiteisino. Gytis Vasylius, perėmęs kamuolį, iš savo aikštės pusės pelnė ketvirtąjį dvikovos įvartį.

„Žalgirio“ situacija tapo nepavydėtina. Nors Artūras Juchno iš aštraus kampo dar iki pertraukos sušvelnino atsilikimą iki trijų įvarčių, tačiau situaciją vis tiek aiškiai valdė „Vikingai.

Antrasis kėlinys jau priklausė daugkartiniams čempionams. Konstantinas Bondarenko, Maksimas Avetysianas ir vėl K. Bondarenko trimis įvarčiais išlygino pusiausvyrą ir buvo žaidžiamas pratęsimas.

Jo metu daugiau jėgų išsaugoję žalgiriečiai savo pranašumą įtvirtino A.Solodovo ir Alberto Voskunovičiaus įvarčiais.

Apmaudu, bet tai yra pergalė. Antrus metus iš eilės Jonavos „Vikingai“ tampa sidabro medalių laimėtojais.

 Mažajame finale Gargždų „Pramogos“ dukart 4:3 ir 6:2 įveikė Mažeikių VIP bei antrus metus iš eilės užsitikrino bronzos medalius.

Rezultatyviausiu čempionato žaidėju su 28 įvarčiais tapo dėl traumos mažojo finalo seriją praleidęs VIP puolėjas Edgaras Baranauskas, geriausiu sezono žaidėju – Vladimiras Derendiajevas, vartininku – Aleksandras Kravecas.