Paskelbtas Futbolas

„Vikingai“ dukart nukovė Mažeikių komandą ir pateko į finalą

Pirmadienis, 22 March 2021 08:13 Parašė 

Lietuvos Optibet Futsal A lygoje antradienį vakare buvo sužaistos pirmosios pusfinalio rungtynės. Mažeikių VIP ir Jonavos „Vikingai“ susikovė Radviliškio sporto arenoje ir padovanojo įvarčių gausą. Per pirmąsias pusfinalio rungtynes komandos bendrai įmušė net 15 įvarčių, bet užtikrintą pergalę šventė „Vikingai“, kurie laimėjo rezultatu 10:5.

Didžioji įvarčių dalis buvo įmušta per antrąjį rungtynių kėlinį. Pirmajame kėlinyje buvo įmušti tik trys įvarčiai. Du iš jų pelnė „Vikingų“ puolėjas Paulius Osauskas, o rezultatą sušvelnino Edgaras Baranauskas.

Antrojo kėlinio pradžioje P.Osauskas įsirašė „hat-tricką“, po to dar po įvartį pridėjo Genaras Samsonik ir Martynas Stankevičius ir taip „Vikingų“ persvara išaugo iki keturių įvarčių.

Ją kelis kartus mažinti bandė VIP veteranas Arūnas Šteinas, tačiau tarp jo įvarčių net du kartus spėjo pasižymėti P.Osauskas, savo sąskaitoje turėdamas jau penkis įvarčius.

Rungtynių pabaigoje „Vikingų“ komandoje „hat-tricką“ pasiekė G.Samsonik ir nors VIP taip pat pasižymėjo kelis kartus, bet sumažinti triuškinančios „Vikingų“ persvaros nepavyko.

„Vikingai“ sudėtis – Egidijus Žagaras, Benas Spietinis, Martynas Stankevičius, Gytis Vasylius, Aleksandr Lebedev, Vladimir Derendiajev, Edvinas Mučinis, Jurij Jeremejev, Genaras Samsonik, Paulius Osauskas, Andrius Skorupskas.

Antroji dvikova vyko Jonavos sporto arenoje. Praėjusį šeštadienį vykusios dvikovos pirmojo kėlinio pabaigoje žaidžiančio trenerio Juriajsu Jeremejevo vadovaujama komanda pažeidė taisykles šeštąjį ir septintąjį kartus. Svečių pirmasis smūgiuotas 10 m baudinys tikslo nepasiekė, o antrasis į priekį išvedė VIP futbolininkus. Toks rezultatas Jonavos futbolininkų netenkino, tačiau aikštelės šeimininkai vėl sužaidė užtikrintai. Dar paskutinę pirmojo kėlinio minutę po puikios kombinacijos tolimu tiksliu šūviu rezultatą išlygino Vladimir Derendiajev.

Po pirmojo kėlinio rezultatas  buvo taikus (1:1), tačiau jonaviečiai ir antrųjų  rungtynių likimą išsprendė labai greitai. Septynių minučių eigoje vieną po kito įvarčius pasiekė Genaras Samsonik bei Gytis Vasylius, o V. Derendiajev įsirašęs dublį leido „Vikingams jau pirmauti 4:1. Baigiantis susitikimui mežeikiškiai dar mėgino kabintis į šias rungtynes ir įvarčiu sugrąžino viltį pakovoti dėl vietos finale, bet antrą savo įvartį pasiekęs G. Samsonik užtikrino Jonavos salės futbolo  klubui pergalę rezultatu 5:2 bei vietą finale.

„Vikingai“ sudėtis - Egidijus Žagaras, Benas Spietinis, Martynas Stankevičius, Gytis Vasylius, Aleksandr Lebedev, Vladimir Derendiajev, Jurij Jeremejev, Genaras Samsonik, Paulius Osauskas, Andrius Skorupskas.

Greičiausiai niekas neabejojo, jog antrąja finalo dalyve taps Kauno „Žalgirio“ komanda. Kauniečiai pirmosiose rungtynėse po atkaklesnės dvikovos 2:0 palaužė Gargždų „Pramogos“ ekipą, o antrojoje šių ekipų dvikovoje 4:2 vėl pajėgesni buvo „Žalgirio“ salės futbolininkai.  Tad finale dėl futsal nugalėtojų vardų susigrums Jonavos ir Kauno komandos.

Kovos dėl futsal A lygos prizinių vietų prasidės ir baigsis jau šią savaitę. Kovo 23 d., antradienį, Jonavos sporto arenoje pirmieji savo susitikimą žais finalininkai. Nuo 18.20 val. „Vikingai“ varžysis su Kauno „Žalgiriu“. Tuo tarpu pirmasis mačas dėl bronzos medalių vyks Gargždų miesto policijos salėje, kur nuo 20.45 val. Gargždų „Pramogos“ susitiks su Mažeikių VIP.

Kovo 27 d., šeštadienį po antrųjų rungtynių paaiškės šių metų prizininkai. Tądien nuo 13.00 val. Radviliškio sporto arenoje žais Mažeikių VIP ir Gargždų „Pramogos“, o antroji finalo dvikova tarp Kauno „Žalgirio“ ir Jonavos „Vikingų“ nuo 15.30 val. vyks Prienų sporto ir pramogų arenoje.

GYTIS RAMANAUSKAS