Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Pusfinalis pradėtas nesėkme

Pirmadienis, 15 March 2021 08:37 Parašė 

2020-2021 metų Lietuvos TOP SPORT moterų tinklinio čempionate įspūdingą pasirodymą pademonstravo Lijos Darandovienės treniruojama Jonavos „Aušrinė-KKSC“ komanda, kuri ketvirtfinalyje po permainingos kovos parklupdė Vilniaus Universitetą. Po tokios sėkmingos baigties, jonavietėms ilgai ilsėtis neteko, nes jau prasidėjo ir pusfinalio susitikimai.

Šiame varžybų etape į varžybas įsitraukė ir TK „Kaunas“-VDU klubas, kuris šalies čempionato kovas pradėjo būtent nuo pusfinalio. Kaunietės pirmajame pusfinalio susitikime be didesnio vargo 3:0 įveikė Lietuvos sporto universiteto (LSU) ekipą.

Pusfinalio seriją pradėjo ir Jonavos „Aušrinė-KKSC“, kuri mėgina dar kartą čempionate pateikti dar didesnę staigmeną. Šiemet Jonavos ekipoje rungtyniauja jaunos tinklininkės, todėl kažko solidesnio čempionate laukti nevertėtų. Visgi, ketvirtfinalis parodė, kad jaunimas jau galanda  nagus ir ateityje bus rimtas varžovas bent kokiai pajėgiai komandai.

Pusfinalį jonavietės pradėjo namuose su Alytaus „Prekyba-Parama“ klubu. Pirmojo seto pradžioje šeimininkėms nieko paguodžiančio rezultatas nenuteikė, nes jau buvo atsilikta 1:9, 9:19. Nors antrajame pirmus trys taškus rinko jonavietės, bet tai buvo tik vilties užuomazgos geresniam žaidimui.

Trečiajame sete jau nebuvo ko prarasti ir beliko kabinti už šių  rungtynių. Kurį laiką lyg vyko lygus žaidimas, bes vėliau dzūkės įjungė aukštesnę pavarą ir nutolusios šventė pergalę. Jonavos komanda pralaimėjo pirmąsias pusfinalio rungtynes rezultatu 0:3 (16:25, 13:25, 15:25). Jonavos ekipos gretose žaidėjos rezultatyvumu nepasižymėjo. Mače 8 taškus pelnė Meda Michnevičiūtė, 5 pridėjo Irina Andrejeva.

„Aušrinė-KKSC“ antrąsias pusfinalio rungtynes Alytuje žais kovo 20 d. šeštadienį, o jei laimėtų šį mačą, trečias taip pat vyktų šiame mieste kovo 21 d., sekmadienį.

GYTIS RAMANAUSKAS