Paskelbtas Rajono naujienos

Gražiausia rajono ūkininko sodyba – pavyzdys visai bendruomenei

Penktadienis, 12 March 2021 08:33 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės atstovai trečiadienį aplankė gražiausios 2020 m. rajono ūkininko sodybos šeimininkę Petronę Simanavičienę.

Jonavos rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė ir savivaldybės administracijos žemės ūkio skyriaus vedėjas Jonas Marčiukaitis įteikė šeimininkei konkurso nugalėtojos apdovanojimą – stiklinę skulptūrą.

P. Simanavičienė savo namus taip pat galės pažymėti dekoratyvine lentele, skelbiančia šią sodybą Kuigalių kaime, Žeimių seniūnijoje, buvus gražiausia praėjusiais metais.

Gražiausia Jonavos rajono ūkininko sodyba tradiciškai renkama rudenį, tačiau dėl paskelbto karantino nebuvo galimybės iš karto įteikti apdovanojimą.

„Nors dabar ankstyvas pavasaris ir visas sodybos grožis dar neatsiskleidęs, tačiau vien įžengus į puoselėjimą kiemą akivaizdu, kad žmogaus rankų šilumos, meilės ir nuoširdumo įdėta be galo daug.

Tikiuosi, kad ši sodyba įkvėps ir kitus bendruomenės narius puoselėti, gražinti savo aplinką“, - sakė mero pavaduotoja B. Gailienė.

Gražiausios sodybos šeimininkė P. Simanavičienė pasakojo, kad rūpintis ir puoselėti namų aplinką jai padeda visi šeimos nariai.

Jonavos savivaldybės inf.