Paskelbtas Aktualijos

Šiemet Joninės Jonavoje – blaivesnės?

Pirmadienis, 30 May 2016 13:00 Parašė 

Praėjusią savaitę Jonavos rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija viršija 7,5 proc., Joninių šventės metu nuo birželio 23 d. 17 val. iki birželio 24 d. 2 val. visoje Jonavos rajono teritorijoje. Turto skyriaus vedėja įpareigota informuoti apie šio sprendimo priėmimą įmones, turinčias licencijas prekiauti alkoholiniais gėrimais Jonavos rajono savivaldybės teritorijoje.

Jonavos r. policijos komisariato pareigūnai, išanalizavę 5 m. užregistruotų įvykių statistiką, pastebėjo, kad Joninių šventės metu per parą vidutiniškai užregistruojami 46 įvykiai, kai metinis per parą užregistruotų įvykių vidurkis siekia 28. Antai viešosios tvarkos pažeidimų per 5 m. vidutiniškai užregistruota 22, kai metinis paros vidurkis yra 11. Didžioji dalis pranešimų Joninių metu užregistruota dėl asmenų, apsvaigusių nuo alkoholio, veikų. Policijos komisariato vadovo Viginto Lukošiaus nuomone, per Jonines būtų tikslinga apriboti prekybą alkoholiniais gėrimais.

Jonavos greitosios medicinos pagalbos stotis taip pat informavo, kad ir 2015 m., ir 2014 m. per Joninių šventę aptarnauta daugiau neblaivių ir traumas patyrusių asmenų nei įprastomis dienomis. Greitosios brigados buvo kviečiamos dėl muštynių Joninių slėnyje, muštynių su policijos pareigūnais ir dėl gulinčių gatvėje girtų asmenų.

Atsižvelgiant į šią atitinkamų tarnybų pateiktą informaciją ir siekiant apsaugoti asmenų teises ir laisves, mažinti alkoholio suvartojimą Jonavos rajone ir visoje Lietuvoje, ir buvo priimtas sprendimas per Jonines uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija viršija 7,5 proc.

Anot mero Mindaugo Sinkevičiaus, mes norime švenčių su blaiviais veidais, su saugiais vaikais, kurie nebijotų, kad užgrius girtas dėdė.

Laima RINKEVIČIŪTĖ