Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Krepšinis

Ketvirtfinalyje laukia dvikova su „Šilute“

Pirmadienis, 08 March 2021 08:24 Parašė 

2020-2021 metų Nacionalinės krepšinio lygos (Vikinglotto-NKL) čempionate 5-12 vietas užėmusios komandos baigė pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą. Keturios poros rungtyniavo dėl patekimo į antrąjį etapą, kur ekipos susitiks dėl kelialapių į finalinį ketvertą.

Aštuntfinalyje didesnių problemų neturėjo trys iš keturių komandų, kurios laimėjo abejas žaistas rungtynes. „Gargždai“ namuose 93:71 įveikė Vilniaus „Perlą Energiją“, o antrajame mače sostinėje gargždiškiai vėl buvo pajėgesni 85:81 bei laimėję seriją 2:0, pateko į ketvirtfinalį.

Į šį etapą lengvai prasibrovė ir Kauno „Žalgiris-2“, kuris namuose 85:71 pirmajame mače įveikė Molėtų „Ežerūną-Atletą, o atsakomosiose rungtynėse taip pat šventė pergalę rezultatu 93:90.

Pačios atkakliausios rungtynės vyko tarp Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ ir Palangos „Kuršiai“ ekipų. Pirmąjį tarpusavio mačą 76:67 laimėjo palangiškiai. Visgi, kitose dvejose rungtynėse revanšą pasiekė uostamiesčio krepšininkai. Pastarieji savo aikštelėje laimėjo 86:81, o lemiamose trečiose rungtynėse išvykoje šventė pergalę 73:67 bei iškovojo teisę rungtyniauti ketvirtfinalyje.

Itin įdomiai aštuntfinalyje rungtyniavo būsimi Jonavos „CBet“ komandos varžovai. Jais tapo „Šilutės“ klubas, kuris dukart laimėjo prieš „Vilkaviškio „Perlą“, bet šios pergalės buvo iškovotos po itin atkaklių dvikovų. Abejos rungtynės vyko Šilutėje. Pirmajame mače ilgą laiką šilutiškiai vijosi varžovus, bet susitikimo pabaigoje jiems pavyko palaužti juos. Antrųjų pradžioje atrodė, kad Vilkaviškio komanda neturės vargo, nes pirmavo 22:6, o  vėliau jau net 36:11. Tačiau šilutiškiai dar kartą parodė brandų žaidimą ir išvargo lemiamą pergalę rezultatu 83:74.

Tad ketvirtfinalyje iki trijų laimėtų susitikimų tarpusavyje susitiks Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ su Šakių „Vyčiu“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – su „Gargždais“, „Telšiai“ – su Kauno „Žalgiriu-2“, o Jonavos „CBet“ varžysis su „Šilute“.

Ketvirtfinalio atkrintamųjų kovos prasidės šią savaitę. Jonavos komandos varžybų tvarkaraštis:

Kovo 9 d., antradienį, 18.00 val. Jonavos sporto arena, „CBet“ – „Šilutė“

Kovo 13 d., šeštadienį, 19.30 val. „Šilutė“ – „CBet“

Kovo 16 d., antradienį, 18.00 val. Jonavos sporto arena, „CBet“ – „Šilutė“

Kovo 18 d., ketvirtadienį, 18.00 val. „Šilutė“ – „CBet“ (jei prireiks)

Kovo 20 d., šeštadienį, 16.00 val. Jonavos sporto arena, „CBet“ – „Šilutė“ (jei prireiks)

Finalinio ketverto  varžybos vyks balandžio 1-3 dienomis, tačiau vieta dar nėra skelbiama.

P. S. Visos NKL atkrintamųjų varžybos dėl vyraujančios pandemijos toliau vyks be žiūrovų, todėl nemažai r rungtynių galima stebėti internetu per Delfi TV bei INIT televizijos kanalu.

GYTIS RAMANAUSKAS