Paskelbtas Aktualijos

Švelninamas karantinas: leidžiami sporto bei neformaliojo švietimo užsiėmimai atvirose erdvėse, atnaujinama vairavimo mokyklų veikla

Trečiadienis, 03 March 2021 16:28 Parašė 

Vyriausybės sprendimu, nuo kovo 6 d. leidžiama sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugas atvirose erdvėse vienu metu teikti ne daugiau kaip 5 asmenims, išskyrus dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių narius.

Šiandien Vyriausybė taip pat pritarė siūlymui leisti neformaliojo vaikų švietimo užsiėmimus atvirose erdvėse, kai juose dalyvauja ne daugiau kaip 5 vaikai.

Nuo kovo 10-osios bus atnaujinti transporto priemonių vairavimo praktiniai mokymai ir egzaminai, neformaliojo suaugusiųjų švietimo užsiėmimai atvirose erdvėse, kai dalyvauja ne daugiau kaip 5 asmenys.

Teikiant minėtąsias paslaugas, organizuojant neformaliojo vaikų ir suaugusiųjų švietimo veiklas privaloma užtikrinti Operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

Vasario 10 d. Vyriausybė patvirtino karantino režimo ribojimų keitimo planą, kuriame numatyta ribojimus lengvinti atsižvelgiant į susirgimų skaičių bei teigiamų testų dalį. Su karantino režimo ribojimų keitimo planu galite susipažinti čia.

Karantinas šalyje pratęstas iki kovo 31 d.

SMM inf.