Paskelbtas Miesto naujienos

„Jonavos vandenys“: gyventojams tiekiamas vanduo – saugus

Penktadienis, 26 February 2021 15:29 Parašė 

Bendrovė „Jonavos vandenys“ penktadienį paskelbė savaitės pradžioje paimtų vandens mėginių rezultatus. Kaip ir praėjusią savaitę, pagrindinio rodiklio, kolonijas sudarančių vienetų, skaitinės vertės neviršija leistinų normų. Bendrosios geležies kiekis bei kiti indikatoriniai rodikliai taip pat atitinka leistinas normas.

„Šiandien galime daryti išvadą, kad situacija dėl vandens kokybės stabilizuojasi ir neblogėja, bendrovė Jonavos miestui ir Ragožių kaimui tiekia saugų geriamą vandenį“, - sako įmonės vadovas Romas Keliauskas.

Jo teigimu, „Jonavos vandenys“ tęsia darbus, kurie padės užtikrinti reikiamus tiekiamo geriamo vandens kokybės rodiklius. Bendrovė pasirašė sutartį su hidrogeologijos UAB „Artva“, kuri padės gauti duomenis apie Pabartonių vandenvietės (ši vandenvietė tiekia vandenį Jonavos miestui ir Ragožių kaimui) daugiametės vandens gavybos poveikį esamų gręžinių būklei, produktyvaus sluoksnio geofiltracinėms savybėms ir požeminio vandens kokybei.

„Kitaip tariant, bus išsiaiškinta ar mes galime išgauti iš 30-40 metų eksploatuojamų gręžinių projektinius vandens kiekius, kurie buvo nustatyti prieš keturis dešimtmečius. Pagal sutartinius įsipareigojimus, šie duomeniys turėtų būti pateikti š. m. liepos – rugpjūčio mėn. Esant būtinybei kitų, užkonservuotų, gręžinių duomenys būtų pateikti iki š. m. gruodžio mėn. 31 d.

Norime dar kartą priminti, kad pablogėjus tiekimo vandens kokybei (atsiradus nepriimtinai spalvai, kvapui ir pan. ) prašome informuoti mus nurodant adresą, laiką, datą. Būsime dėkingi jei pridėsite ir vaizdo medžiagą, patikslinsite: turite problemą su šaltu ar karštu vandeniu. Tai svarbu aiškinantis vandens kokybės pablogėjimo priežastis“, - sako „Jonavos vandenų“ vadovas R. Keliauskas.