Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos moksleiviai rašys laiškus A. Kulviečiui

Ketvirtadienis, 25 February 2021 14:16 Parašė 

Jonavos rajono moksleiviai kviečiami dalyvauti akcijoje „Iš širdies į praeitį” ir parašyti laišką istorinei Lietuvos asmenybei – lietuvių raštijos pradininkui Abraomui Kulviečiui.

Istorinės atminties akciją iniciavo „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ projektas kartu su Lietuvos Respublikos Prezidentūra.

Nuo vasario 16-osios iki kovo 11-osios LRT eteryje ir socialiniuose tinkluose vyksta didelės apimties informacinė kampanija, pasakojanti apie iškilias Lietuvos istorijos asmenybes bei joms pastatytus paminklus Lietuvos miestuose.

Jonavos Santarvės aikštėje, prie paminklo A. Kulviečiui pastatyta akcijos idėja dekoruota pašto dėžė. Laišką A. Kulviečiui galima įmesti į šią dėžę arba siųsti elektroninio pašto adresu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Specialiai šiai akcijai sukurtas interneto puslapis laiskasistorijai.lt pristato penkiasdešimt asmenybių bei jų paminklų žemėlapį visoje Lietuvoje.

„Lietuvą, kurioje gyvename šiandien, sukūrė jie – šalies valdovai ir karvedžiai, partizanai ir menininkai, knygnešiai ir mokytojai. Lietuvos herojai, kuriems šiandien sakome ačiū už kiekvieną dieną laisvoje tėvynėje.

Parašykite jiems asmenišką laišką ir įmeskite į pašto dėžutę, esančią prie vieno iš 50 paminklų visoje Lietuvoje. Padėkokime istoriniams herojams už jų darbus, papasakokime, kokią Lietuvą kuriame šiandien, pasidalinkime mintimis ir svajonėmis – iš širdies į praeitį. Nuo Vasario 16-osios iki pat Kovo 11-osios švęskime Lietuvos gimtadienį prisimindami jos kūrėjus“, - kviečia akcijos organizatoriai.

Įdomiausių laiškų autorius apdovanos akcijos iniciatorius Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.