Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Ar FK „Jonava“ komandą matysime A lygoje?

Pirmadienis, 22 February 2021 08:24 Parašė 

Pirmu bandymu A lygos licencijos negavę Telšių „Džiugo“ ir „Jonavos“ klubai pateikė apeliacijas, tačiau tik vienam sėkmė nusišypsojo – LFF praneša, kad sutartų rungtynių dėme suteptiems jonaviškiams aukščiausios Lietuvos lygos licencija nebuvo išduota.

„VšĮ „Telšių futbolo ateitis“ (FC „Džiugas“) apeliacija patenkinta ir klubui išduota 2021 m. sezono A lygos licencija“, – rašo LFF. „VšĮ „Jonavos futbolas“ (FK „Jonava“) apeliacija svarstyta, tačiau licencija neišduota dėl nepilnai įgyvendintų privalomų finansinių kriterijų“, – praneša futbolo federacija.

„Po pasibaigusio licencijavimo proceso turime devynias komandas, kurioms buvo suteiktos licencijos žaisti A lygoje. Šiuo metu realiausias scenarijus yra toks, kad šie devyni klubai ir dalyvaus 2021 m. A lygos čempionate, žaisdami keturių ratų sistema, kai viena komanda per turą ilsisi, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. – Žinoma, „Jonavos“ klubas dar turi galimybę kreiptis į LFF Vykdomąjį komitetą su prašymu žaisti A lygoje išimties tvarka.“

Visgi, po kelių dienų LFF informavo dar vieną netikėtą naujieną. Akibrokštas buvo, kad į A lygą kviečia Alytaus „Dainavą“.

 Praėjusį ketvirtadienį posėdžiavęs LFF Vykdomasis komitetas kol kas „Jonavai“ nutarė nesuteikti vietos A lygoje, tačiau prisijungti prie stipriausio šalies diviziono pasiūlė A lygos licencijavime taip pat dalyvavusiai Alytaus „Dainavai“. Tai reiškia, kad būsimame sezone tikrai turėsime dešimt komandų. Tik klausimas: ar su „Jonava“, ar su „Dainava“?

Tiek „Jonava“, tiek „Dainava“ siekė A lygos licencijos, tačiau pirmuoju bandymu jos negavo. „Jonava“ padavė apeliaciją, „Dainava“ – ne. „Jonavos“ apeliacija nebuvo patenkinta, todėl klubas Vykdomojo komiteto prašė jį priimti išimties tvarka.

„Pasiūlymą gavome. Iki pirmadienio turime laiko šį klausimą apsvarstyti“, - kalba „Dainavos“ vadovas Žydrūnas Lukošiūnas.

Įdomus faktas, kad vėl kartojasi panašus scenarijus Jonavos patekino į aukščiausią lygą. Būtent 2016 metais tuometinė „Lietava“ taip pat tik po LFF vykdomojo komiteto sprendimo į lygą buvo priimta išimties tvarka.

Tad vasario 22 dieną turėjo paaiškėti, kuri komanda rungtyniaus A lygoje: „Jonava“ ar „Dainava“?

FK „Jonava“ klubas toliau ruošiasi naujajam futbolo sezonui, nes bet kuriuo atveju žais arba A, arba I lygoje. Jonaviečiai savaitgalį sužaidė dar vienas draugiškas rungtynes. Kaune jonaviečiai 0:2  nusileido „Hegelmann Litauen“ klubui, kuris ruošiasi aukščiausios lygos kovoms.

GYTIS RAMANAUSKAS