Paskelbtas Renginiai

Laimingi vaikai laigė po pievą

Ketvirtadienis, 26 May 2016 03:00 Parašė 

Trečiadienį į Ramybės skverą susirinkę vaikai iš 14 ugdymo įstaigų, padrąsinti Kaukutės (Ruklos kultūros centro meno vadovė Vilma Praškevičienė) mėgino atsakyti į iš pirmo žvilgsnio tokį paprastą klausimą – kas jiems yra laimė? Kada jie jaučiasi laimingi?

Vienai mergaitei didžiausia laimė – kad šalia yra mama. Tarsi ta geroji fėja mama visuomet padės ir paglobos. Kitai mergaitei didžiausia laimė – jos draugai. Trečia džiaugėsi, kad turi mažą broliuką. Mokyklinio amžiaus berniukas neslėpė, kad jam didžiausia laimė, kad jau nereikės eiti į mokyklą – išsvajotos atostogos – čia pat. Laimingi vaikai smagiai laigė po pievą, kurioje patys „pasodino“ daugybę įvairiaspalvių gėlių, bendravo, šoko, dainavo. Tokie laimingi mūsų vaikai turėtų būti kasdien.

Gegužę Lietuvoje vyksta akcija „Gegužės mėnuo – be smurto prieš vaikus“. Jonavos rajono socialinių pedagogų metodinio būrelio narių iniciatyva mūsų mieste jau antrus metus organizuojamas spalvingas renginys ir smagus akiai reginys „Laimingų vaikų pieva“. Juo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį, kad vaikai nori ir privalo būti laimingi, kaip jie gali gražiai ir draugiškai tarpusavyje bendrauti. O tuo pačiu priminti atsakomybę už kiekvieną vaiką, ugdyti nepakantumą smurtui prieš vaikus.

Renginyje dalyvavo 14 rajono ugdymo įstaigų – kiekviena pagamino spalvingų gėlių, kurias vaikai „susodino“ pievoje. Bukonių pagrindinė mokykla pasistengė, kad atsirastų fotosienelė – netrūko norinčiųjų prie jos nusifotografuoti. Vietoje nenustygstanti Kaukutė nė vienam neleido nuobodžiauti – kvietė sušokti kaukutišką bugį, pasiklausyti smagių popchoro „Šuldu buldu“, Ruklos kultūros centro merginų vokalinės grupės (vadovas Aleksandras Dunis) atliekamų dainų, ragino vaikus imti į rankas teptukus ir nupiešti gėlytėms šypsenas – tokią dieną nevalia nė vienam liūdėti, laimingų vaikų pievoje visi privalo šypsotis.

Šventėje dalyvavo ir vaikų draugas bei policijos bičiulis šuo Amsis, mieli vabaliukai iš vaikų lopšelio-darželio „Lakštingalėlė“, Ruklos KC vaikų ir jaunimo teatras „Kaukutė“, šokėjai iš Justino Vareikio progimnazijos ir Šveicarijos pagrindinės mokyklos (choreografė Julija Antanavičiūtė).

„Lietavos“ pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė Vaida Jakuitienė išdavė mažą paslaptį – kitais metais šio renginio organizatorės į svečius norėtų pasikviesti svečių iš kitų rajonų – Kėdainių, Ukmergės, Kaišiadorių. Kas žino, galbūt ateityje šis spalvingas ir smagus renginys taps respublikinis.

Laima RINKEVIČIŪTĖ