Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Pasiruošime A lygai – pirmoji pergalė draugiškose rungtynėse

Pirmadienis, 08 February 2021 08:45 Parašė 

Trečiadienį posėdžiavo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Licencijavimo komitetas. Pagrindinis posėdžio klausimas – A lygos licencijų suteikimas 2021-ųjų sezonui.

Po komiteto posėdžio licencijos buvo išduotos 8 jų siekusiems klubams.

A lygos licenciją pirmajame etape gavusios komandos: Vilniaus „Žalgiris“, Marijampolės „Sūduva“, „Kauno Žalgiris“, Gargždų „Banga“, „Panevėžys“, Vilniaus „Riteriai“, Kėdainių „Nevėžis“ ir Kauno „Hegelmann Litauen“.

Tuo tarpu A licencijų taip pat siekusiems „Jonavos“ ir Telšių „Džiugo“ klubams dėl laiku nepateiktos pilnavertės (formos ir/ar turinio prasme) finansinių kriterijų dokumentacijos A lygos licencijos nebuvo išduotos – šie klubai turėtų užtikrinti pilnavertės dokumentacijos pateikimą.

Taip pat A lygos licencija neišduota ir Alytaus DFK „Dainavai“ – klubas neįgyvendino sporto, personalo ir finansinių kriterijų.

Licencijų negavę klubai turi teisę iki 2021 m. vasario 9 d. pateikti apeliacijas ir jas pagrindžiančią medžiagą.

Numatoma, kad pateiktos apeliacijos LFF Apeliacinio licencijavimo komiteto posėdyje bus svarstomos vasario 10 d.

Praėjusią savaitę pasiruošimą naujajam A lygos sezonui toliau tęsė visi klubai, tarp kurių ir FK „Jonava“. Sugrįžimui į A lygoje besiruošianti naujojo trenerio serbo Dragano Djurdjevičiaus treniruojama „Jonavos“ ekipa sužaidė draugiškas rungtynes sostinėje su Vilniaus BFA komanda ir ją nugalėjo rezultatu 2:0.

Jonaviškiai savo gretose turėjo ir kelis peržiūroje esančius futbolininkus. Vienas iš jų ir pelnė įvartį, o antrą įvartį įmušė Džiugas Raudonius, realizavęs paskirtą baudinį.

GYTIS RAMANAUSKAS