Paskelbtas Miesto naujienos

„Jonavos autobusų“ plovykloje nuprausė ir NATO techniką

Trečiadienis, 27 January 2021 11:43 Parašė 

UAB „Jonavos autobusai" priklausančioje specializuotoje plovykloje keletą pastarųjų savaičių buvo galima išvysti ne tik autobusus, bet ir NATO karinę techniką — ši dezinfekuota prieš grįžimą į Vokietiją.

Šiuo metu Rukloje dislokuotuose NATO karių padaliniuose vyksta rotacija – Vokietijos, Olandijos, Belgijos kariai grįžta į savo šalis, į jų vietą atvyksta kiti. Šįkart grįžimui buvo ruošiama ir vokiečių karinė technika.

„Kadangi kariai važinėja po miškus, dėl to kyla rizika kartu su technika parsivežti kiaulių gripo užkratą, todėl ji privalo būti gerai dezinfekuota. Vokietijoje stipriai išplėtota kiaulininkystė, tad į dezinfekciją žiūrima labai rimtai", - teigė karinės technikos nuplovimo darbais besirūpinančios įmonės „Work Wise“ direktorius Robertas Lomtjevas.

Nors technikos dezinfekcija atliekama ir Rukloje esančiame Lietuvos kariuomenės padalinyje, įvertinus dideles darbų apimtis čia, nutarta ieškoti galimybių bendradarbiauti su kitomis plovyklomis.

„Sužinojome, kad UAB „Jonavos autobusai“ turi specializuotą plovyklą, kuri puikiai tiktų mūsų darbams – didesnių gabaritų technikos plovimui. Kreipėmės dėl bendradarbiavimo ir viskas buvo greitai suderinta.

Labai džiaugiamės „Jonavos autobusų“ suteiktų paslaugų kokybe ir ypač bendrovės direktoriaus Otaro Urbano pastangomis: jis viską mums aprodė, pats derino darbus labai atsakingai“, - gražių žodžių savivaldybės įmonės vadovui negailėjo R. Lomtjevas.

Pats „Jonavos autobusų“ direktorius sako, kad prireikus pagalbos, bendrovė neužvers durų NATO kariams ir ateityje.

„Karių technikos dezinfekcija nei kiek netrukdė „Jonavos autobusų“ darbams. Mano žiniomis, mūsų plovykla buvo pasirinkta ir dėl to, jog atitiko visus aplinkosaugos standartus. Manau, kad bendradarbiavimas tenkino abi puses. Galbūt dėl to ir ateityje mūsų patalpose dar pamatysime ne vieną karinį visureigį ar šarvuotį“, - sakė O. Urbanas.

Jovita Stanevičiūtė