Internetiniai sukčiavimai

Penktadienis, 22 January 2021 15:43 Parašė 

Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai vėl sulaukia signalų iš gyventojų apie galimus internetinius sukčiavimo atvejus.

Naudojantis populiaraus skelbimų internetinio portalo siūlomomis paslaugomis pardavėjas įkelia norimas parduoti prekes. Susitardami su pardavėjais dėl prekės pardavimo, pastariesiems sukčiai atsiunčia nuotrauką apie į sąskaitą neva pervestus pinigus už prekę. Pardavėjai prekę išsiunčia per kurjerį į paštomatus, tačiau apmokėjimo taip ir negauna.

Pareigūnai pataria:

– Nesiųskite avanso asmenims, kurių nepažįstate, pirkite tik iš patikimų internetinių parduotuvių.

– Atkreipkite dėmesį į pirkėjų apmokėjimų už perkamą prekę patvirtinimus, neatiduokite prekės, kol negausite apmokėjimo.

– Neatsakykite į įtartinus pranešimus ir/ar skambučius.

– Sukčiai gali pasinaudoti ekstremalia padėtimi – neatidarykite durų nepažįstamiems asmenims, renkantiems aukas medikams, siūlantiems namų dezinfekavimo ar kitas paslaugas. Atminkite – visa to pareigūnai nedaro.

– Niekada elektroniniu paštu, socialiniuose tinkluose, SMS žinutėmis ar skambučiais neatskleiskite savo asmeninės ar finansinės informacijos. Valstybinės institucijos, bankai, sveikatos priežiūros įstaigos niekada nesikreips su prašymu elektroniniu paštu ar telefonu atskleisti asmeninę informaciją (pvz., asmens kodą, kreditinės ar debetinės kortelės numerį, banko autentifikavimo kodą ir kita).

Saugokite savo turtą!

Policijos inf.