Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

„Vikingai“ prarado taškus, bet išsigelbėjo nuo pralaimėjimo

Pirmadienis, 18 January 2021 10:27 Parašė 

Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacija (LSPFA) kreipėsi į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Nepaprastųjų atvejų komiteto dėl nuostatų koregavimo.

Komitetas patvirtino LSPFA prašymą, leisti Optibet futsal A lygos komandoms praplėsti pirminę žaidėjų paraišką nuo 25 iki 30 žaidėjų. Prieš sezoną buvo nuspręsta, kad papildomos penkios vietos komandoms bus suteiktos, jei jos registruos futsal I lygoje žaidžiančius žaidėjus. Vis tik dėl koronaviruso pandemijos, neįvykus futsal I lygos sezonui, nuspręsta komandoms leisti paraiškoje turėti po 30 žaidėjų.

Taip pat patikslintas žaidėjų perėjimo lango laikas. Iki šiol nuostatuose buvo numatyta, kad žaidėjų registracijos langas bus atviras nuo 2020 metų gruodžio 22 dienos iki 14-ojo futsal A lygos turo. Patikslinta, kad langas užsidarys 2021 metų sausio 23 dieną.

Priimtas ir svarbus sprendimas dėl komandų rotacijos futsal A lygoje. Dėl neįvykusio futsal I lygos sezono nuspręsta, kad šį sezoną futsal A lygoje žaidžiančios komandos galės lygoje dalyvauti ir kitą sezoną. Tiesa, komandos negalės turėti jokių finansinių įsiskolinimų LFF ar LSPFA.

Praėjusią savaitę Lietuvos Optibet futsal A lygos čempionate buvo sužaisti dviejų turų susitikimai. Dvejas rungtynes sužaidė ir Jonavos „Vikingai“. Žaidžiančio trenerio Jurijaus Jeremejevo vadovaujama komanda pagal rezultatus sužaidė dvi identiškas rungtynes, kurių scenarijai  buvo labai panašūs. Ypač jų pabaigos.

Praėjusį antradienį vyko centrinė turo dvikova, kurioje susirėmė du lygos lyderiai – Kauno „Vytis“ ir pirmaujantys Jonavos „Vikingai“. Po atkaklios ir įnirtingos kovos „Vikingai“ paskutinėmis sekundėmis išplėšė lygiąsias, sužaisdami su Lietuvos čempionais lygiosiomis 2:2.

Šiose rungtynėse buvo užfiksuoti skirtingi kėliniai komandos. Pirmasis kėlinys geriau susiklostė „Vyčiui“, o antrasis – „Vikingams“.

„Vytis“ pirmąjį įvartį pelnė 7 minutę. Artūras Juchno puikiu baudos smūgiu pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą ir nepaliko šansų varžovams.

Praėjus dar 8 minutėms „Vytis“ įmušė antrą įvartį. Graži komandos ataka pasibaigė Luko Sendžiko stipriu ir tiksliu smūgiu, o rezultatas tapo 2:0.

Likus žaisti mažiau nei 2 minutes pirmajame kėlinyje, rungtynių arbitrai pirmą kartą Lietuvos Futsal A lygos istorijoje pasinaudojo VAR galimybe. Po peržiūrėto epizodo Vladimirui Derendiajevui buvo parodyta geltona kortelė, o į „Vikingų“ vartus paskirtas 10 metrų baudinys. Jo realizuoti stojo L.Sendžikas, bet vartininkas atrėmė puolėjo smūgį ir „Vytis“ savo persvaros nepadidino.

Už to „Vikingai“ bandė kabintis ir antrojo kėlinio pradžioje jiems pavyko įmušti savo pirmąjį įvartį. Žaidžiantys komandos treneris Jurijus Jeremejevas atliko puikų perdavimą, po kurio kamuolį į tuščius vartus pasiuntė Genaras Samsonik.

„Vikingai“ toliau bandė kurtis progas įvarčiams, bet daugybės jų neišnaudojo. Visgi, svarbiausia buvo tai, kad „Vikingai“ ne tik sugebėjo apsiginti nuo varžovų atakų, bet išnaudojo savo pačią paskutinę rungtynių progą. Likus vos sekundei iki rungtynių pabaigos, J.Jeremejevas pasiuntė kamuolį į varžovų vartus ir išplėšė savo komandai tašką (2:2). Šiose rungtynėse Jonavos komandoje debiutavo dar vienas naujas veidas. Iš Vilniaus FC „Turbotransfers“ į „Vikingus“ perėjo Edvinas Mučinis.

Tuo tarpu sekmadienį jonaviečiai Prienų sporto ir pramogų arenoje varžėsi su Gargždų „Pramogos“ komanda. Pirmajame rate šios ekipos tarpusavyje pasidalino po tašką (2:2). Įdomus faktas, kad ir šios rungtynės baigėsi identiškai tokiu pat rezultatu, nors pirmasis kėlinys abiems klubams  buvo „sausas“ (0:0).

Po pertraukos Jonavos salės futbolininkų situacija tapo nepavydėtina.  Iš pradžių nesėkmingai gynyboje sužaidęs Gytis Vasylius nesugebėjo sustabdyti jau prie vartų linijos esančio kamuolio ir varžovai išsiveržė į priekį. Dar po kurio laiko gargždiškiai jau  pirmavo 2:0. Kartojosi tokia pati rungtynių eiga, kaip ir su „Vyčiu“. Be to, šiame susitikime jonaviečiams negalėjo padėti Lukas Čepkauskas, Vladimir Derendiajev, Artūras Rocys...

30 min. kairiuoju kraštu prasiveržęs Benas Spietinis perdavė kamuolį link varžovų vartų, kur atbėgęs Paulius Osauskas vienu lietimu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Dar po trijų minučių vėl atakos smaigalyje buvo šie du jonaviečiai. B. Spietinis kėlė kampinį, perdavė kamuolį P. Osauskui, kuris grąžino jį Benui, o pastarasis tiksliu smūgiu atstatė pusiausvyrą. Iki mačo pabaigos buvo dar daug laiko, tačiau arčiau pergalės buvo „Pramogos“ ekipa. Jonavos futbolininkai šeštą kartą prasižengė ir buvo skirtas 10 m baudinys. Tačiau šįkart neprireikė vartininko Egidijaus Žagaro didesnės pagalbos, nes varžovų smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų ir rezultatas nepakito. Mačas baigėsi dar vienomis lygiosiomis (2:2).

„Vikingai“  sudėtis – Egidijus Žagaras, Benas Spietinis, Gytis Vasylius, Vadim Pinko, Aleksandr Lebedev, Edvinas Mučinis, Arsenij Buinickij, Genaras Samsonik, Jurij Jeremejev, Paulius Osauskas, Andrius Skorupskas.

Kiti dviejų turų rezultatai: Alytaus DFK „Dainava“ – Gargždų „Pramogos“ 4:7, „Panevėžys-Sportidus“ – Mažeikių VIP 1:4, Vilniaus FC „Turbotransfers“ – „Akmenė“ 2:2, „ŠSPC-Radviliškis“ – FA „Šiauliai“ 2:3, „Akmenė“ – „Panevėžys-Sportidus“ 5:6, VIP – ŠSPC_Radviliškis“ 4:4, FC „Turbotransfers“ – „Dainava“ 7:6.

Vienos rungtynės nukeltos, nes Kauno „Vytis“ žaidė UEFA Futsal Čempionų lygos susitikimą. Pagrindinio etapo rungtynėse išvykoje (Vokietijoje) kauniečiai rezultatu 2:0 (0:0) įveikė „Hohenstein-Ernstthal“ ekipą ir žengė į kitą etapą.

Po praėjusios savaitės kovų, futsal A lygos čempionato turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, r rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Vikingai 12 8 4 0 53-25 28
2 VIP 12 7 3 2 59-48 24
3 Vytis 8 7 1 0 35-9 22
4 Šiauliai 11 6 3 2 49-51 21
5 Dainava 13 6 0 7 60-63 18
6 Pramogos 12 5 2 5 46-41 17
7 Akmenė 13 3 2 8 55-68 11
8 Panevėžys 10 3 1 6 42-50 10
9 Radviliškis 11 1 2 8 32-48 5
10 Turbotransfers 12 1 2 9 40-68 5

Rezultatyviausiai čempionate rungtyniauja Vytautas Lukša („Dainava“), pelnęs 24, Edgaras Baranauskas (VIP) - 22, Jurij Jeremejev („Vikingai“) ir Tadas Labukas („Akmenė“) – po 16 įvarčių...

Sausio 24 d., sekmadienį, Jonavos sporto arenoje „Vikingai“ varžysis su Alytaus DFK „Dainava“ klubu. Rungtynių pradžia 13.00 val., o tiesioginę transliaciją galima stebėti per futsal.lt facebook‘o platformą.

GYTIS RAMANAUSKAS