Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Laisvalaikis

Vaizdelis iš natūros. Kada nereikia klausyti gydytojo

Penktadienis, 08 January 2021 15:53 Parašė 

Neseniai susirgo viena didelė šeima: tėvai, sūnus su žmona, dukra su vyru ir net ūgtelėjęs anūkas. Visa ta šeima gyvena kartu, didžiuliame dviejų aukštų name, puikiai sutaria. Bet šią klestinčią „komuną“ sudrumstė šių dienų rykštė – koronavirusas. Dukra namo iš darbo parsinešė. Kaip ir turi būti draugiškoje šeimoje, „krito“ visi.

Sunkiausiai susirgo šeimos patriarchas – 70-metį perkopęs senelis. Skambina šeimos gydytojai, susako simptomus, aišku, visiems atliekami privalomi testai, senoliui gresia ligoninė, tačiau šeimos „taryba“ nusprendžia: „komuna“ gydysis namie!

Medikė informuoja, kokių vaistų reikės nusipirkti, painstruktuoja, kaip gydytis. Tada patriarchas ir sunerimsta: kaip nusipirkti, jei visa šeima iškritus?! Ir gauna milijono vertą patarimą: „Kuris iš jūsų geriau jaučiasi, tegul nuvažiuoja į vaistinę“. Kadangi geriausiai jaučiasi marti, ji sėda prie vairo ir išbilda aprūpinti šeimą vaistais. Kas gali paneigti, gal tuo pačiu ir prekybos centrą aplanko, juk valgyti, kai gerėliau pasijunti, norisi.     

Moralas turbūt toks. Ne visada pasikliaukite gydytojo patarimu, įjunkite protą ir kreipkitės į savo sveikus artimuosius, draugus, pažįstamus ar kaimynus. Gal ir savanorių mūsų rajone esama. Tik įdomu būtų sužinoti, kiek šiuo metu Lietuvoje kovidu serga farmacininkų...

Vidas DIRŽYS