Paskelbtas Futbolas

„Vikingai“ įvarčių salvėmis sudaužė vilniečius, o Naujus metus pradėjo įveikdami ir panevėžiečius

Pirmadienis, 04 January 2021 08:15 Parašė 

Per praėjusią savaitę Lietuvos Optibet Futsal A lygoje buvo sužaisti devintojo bei dešimtojo turų susitikimai. Nors ir visi mačai vyksta be žiūrovų, tačiau ištikimiausi sirgaliai savo miestų komandų žaidimą gali stebėti internetinėje erdvėje. Labiausiai visų akys krypsta į vis dar nepralaimėjusias dvi komandas. Visgi, dėl vyraujančio „COVID-19“ protrūkio, negalėjo rungtyniauti Kauno „Vytis“, kuris iki šiol yra laimėjęs visus susitikimus, o štai Jonavos „Vikingai“ taip žengia be pralaimėjimų, tačiau jonaviečiai savo sąskaitoje jau turi dvi lygiąsias.

Vėlų trečiadienio vakarą Jonavos sporto arenoje buvo sužaistos likusios devintojo turo Optibet Futsal A lygos rungtynės. Devintajame ture jau buvo įprastas įvarčių lietus, jį buvo galima išvysti ir šiose rungtynėse, po kurio pergalę rezultatu 9:4 iškovojo Jonavos „Vikingai“, nugalėję Vilniaus „TurboTransfers“ ekipą. Prieš tai  buvusios dar trys šio turo rungtynės atnešė net 33 įvarčius.

„Akmenė“ 5:10 nusileido FA „Šiauliams“, Mažeikių VIP  po permainingos kovos 6:7 turėjo pripažinti Alytaus „Dainava“ ekipos pranašumą, o Kauno „Vytis“ 5:0 pranoko „ŠSPC-Radviliškis“ klubą.

Kaip jau šiame sezone tapo įprasta, „TurboTransfers“ į rungtynes atvyko turėdami ne daug žaidėjų. Šįkart jų buvo aštuoni. Taip pat, kaip įprasta, „TurboTransfers“ net ir su tokiomis pajėgomis rimtai priešinosi varžovams bent jau pirmojo kėlinio metu. Per pirmas tris minutes komandos bendrai mušė tris kartus, o „Vikingai“ pirmavo 2:1.

 Visgi į pertrauką komandos išėjo esant lygiam rezultatui, nes 12 minutę Gajus Kulbis pelnė antrąjį savo įvartį. Antrajame kėlinyje įvarčių taip pat ilgai laukti nereikėjo. „Vikingus“ 23 minutę į priekį išvedė Vadimas Pinko, bet Edvinas Mučinis po kelių minučių rezultatą išlygino. Tačiau „TurboTransfers“ tokio tempo antrajame kėlinyje neatlaikė ir du greiti Genaro Samsonik ir Pauliaus Osausko įvarčiai aikštės šeimininkams sukrovė dvejų įvarčių persvarą.

 Įpusėjus kėliniui ją dar padidino antrąjį įvartį pelnęs žaidžiantysis treneris Jurijus Jeremejevas. „TurboTransfers“ gretose G.Kulbis 33 minutę džiaugėsi „hat-tricku“ ir sušvelnintu rezultatu, bet rungtynių pabaigą „Vikingai“ sužaidė puikiai, išnaudojo visas varžovų klaidas ir per paskutines dvi minutes įmušė net tris įvarčius bei taip įtvirtino savo pergalę.

„Vikingai“ sudėtis – Egidijus Žagaras, Andrius Skorupskas; Gytis Vasylius, Artūras Rocys, Genaras Samsonik, Vladimir Derendiajev, Vadim Pinko, Lukas Čepkauskas, Aleksandr Lebedev, Jurij Jeremejev, Paulius Osauskas, Arsenij Buinickij.

Praėjusį šeštadienį ir sekmadienį buvo sužaistos jau ir dešimtojo turo rungtynės. Naujuosius metus pergalingai pradėjo Jonavos „Vikingai“ ir FA „Šiauliai“, kurie pergales iškovojo, įmušdami po penkis įvarčius.

Sunkesnę pergalę turėjo FA „Šiauliai“. Jonavos sporto arenoje jie tik 5:4 palaužė Vilniaus „TurboTransfers“, kurie šįkart į rungtynes atvyko aštuoniese. Vilniečiams šią dvikovą pavyko pradėti tikrai gerai. 8 minutę juos į priekį išvedė Aurimas Tamaliūnas, o po penkių minučių persvarą padvigubino Mantas Makutunovičius.

Visgi kėlinio pabaiga priklausė „Šiauliams“, kurie ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą. Iš pradžių Justas Petravičius rezultatą sušvelnino, o per paskutinę minutę du įvarčius įmušęs Kildras Kavaliukas į pertrauką savo komandai leido išeiti pirmaujant.

 Antrajame kėlinyje įvarčiai kristi pradėjo jau įpusėjus kėliniui, bet šįkart scenarijus buvo priešingas ir tuos įvarčius pirmieji mušė FA „Šiauliai“. Iš pradžių pasižymėjo Rokas Gedminas, o po to Rokas Lekiatas. „TurboTransfers“ į šią situaciją sureagavo, bet jiems pritrūko laiko išplėšti bent tašką.

Per paskutines kelias minutes įvartį pelnė Martynas Rumkis ir Mantas Makutunovičius, tačiau galutinai išlyginti rezultato Vilniaus komanda nesugebėjo. Po šios pergalės FA „Šiauliai“ su 14 taškų pakilo į penktą vietą, o „TurboTransfers“ su tašku liko devintoje pozicijoje.

Tuo metu kitose rungtynėse Jonavos „Vikingai“ taip pat mušė 5 įvarčius, bet jie 5:1 nugalėjo po saviiziolacijos sugrįžusią „Panevėžys-Sportidus“ komandą.

Tik šiose rungtynėse scenarijus buvo kiek kitoks. Atrodė, kad per pirmą kėlinį komandos išvis neįmuš įvarčių, bet kėlinio pabaigoje į „Vikingų“ vartus buvo paskirtas 10 metrų baudinys ir jį realizavęs Tomas Salamanavičius išvedė panevėžiečius į priekį.

 Tačiau Jonavos komandos reakcija po pertraukos jiems buvo negailestinga. „Vikingai“ dominavo aikštėje ir per tą antrą kėlinį sumušė net penkis įvarčius be atsako. Tų įvarčių galėjo būti ir daugiau, bet rungtynių pabaigoje jie neįmušė 10 metrų baudinio. „Vikingų“ gretose du kartus pasižymėjo Jurijus Jeremejevas, o po kartą – Paulius Osauskas, Arsenijus Buinickij ir Gytis Vasylius. Po šios pergalės jonaviečiai dar labiau sutvirtino pirmaujančias pozicijas.

„Vikingai“ sudėtis - Egidijus Žagaras, Andrius Skorupskas, Gustas Jaskutis; Gytis Vasylius, Artūras Rocys, Genaras Samsonik, Vladimir Derendiajev, Vadim Pinko, Lukas Čepkauskas, Aleksandr Lebedev, Jurij Jeremejev, Paulius Osauskas, Arsenij Buinickij.

Kiti 10-ojo turo rezultatai: „ŠSPC-Radviliškis“ – Gargždų „Pramogos“ 6:3 (radviliškiečiai iškovojo pirmuosius taškus bei pasiekė pirmąją pergalę čempionate), „Akmenė“ – Mažeikių VIP 7:9, Alytaus „Dainava“ – Kauno „Vytis“ 2:6.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Vikingai 9 7 2 0 45-19 23
2 Vytis 6 6 0 0 31-6 18
3 VIP 9 5 2 2 43-38 17
4 Dainava 10 5 0 5 44-46 15
5 Šiauliai 8 4 2 2 34-38 14
6 Pramogos 9 4 1 4 36-33 13
7 Akmenė 9 3 0 6 38-47 9
8 Panevėžys 6 2 0 4 24-29 6
9 Radviliškis 7 1 0 6 17-30 3
10 Turbotransfers 9 0 1 8 26-52 1

Rezultatyviausiai lygoje rungtyniauja V. Lukša („Dainava“), pelnęs 19, Edgaras Baranauskas (VIP) – 17, J. Jeremejev („Vikingai“) - 15 įvarčių...

Jei koronavirusas nepakoreguos tvarkaraščių, tai sausio 10 d., sekmadienį, „Vikingai“ nuo 16.15 val. Jonavos sporto arenoje susitiks su „ŠSPC-Radviliškis“ ekipa. Šias ru ngtynes, kaip ir daugelį kitų, žiūrovai gali stebėti per futsal.lt facebook‘o platformą.

GYTIS RAMANAUSKAS