Policija informuoja

Pirmadienis, 23 May 2016 03:00 Parašė 

Smurtautojai atsidūrė areštinėje

Gegužės 20-ąją, pusvalandis po vidurnakčio, atskriejo pagalbos šauksmas iš vieno Kosmonautų g. namo: namuose smurtavo neblaivus sugyventinis. Vyras (gim. 1961 m.) sumušė savo sugyventinę (gim. 1964 m.).

Smurtautojui nustatytas 1,83 prom. girtumas, jis sulaikytas 8 valandoms ir uždarytas į areštinę. Moteriai prireikė medikų pagalbos.

Gegužės 21-ąją, apie 17 val., gautas pranešimas apie smurtą artimoje aplinkoje A. Kulviečio g. Viename bute 1970 m. gimęs vyras sumušė savo sugyventinę (gim. 1983 m.). Maža to, nuo smurtautojo dar nukentėjo ir 2008 m. gimusi moters dukra. Vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Vėlų gegužės 21-osios vakarą viename bute Chemikų g. svečiavosi vyras (gim. 1982 m.) ir jo gyvenimo draugė (gim. 1986 m.). Abu dėl kažko susiginčijo, vyras moterį pradėjo stumdyti ir tampyti. Konfliktą matė ir mažamečiai vaikai. Vėliau nukentėjusioji ir smurtautojas iš įvykio vietos pasišalino ir grįžo į savo butą A. Kulviečio g. Čia pareigūnai vyrą ir sulaikė. Jam nustatytas 2,23 prom. girtumas, jis uždarytas į areštinę.

Gegužės 21-ąją, 15 min. po vidurnakčio, viename Ruklos miestelio bute mama kumščiais „auklėjo“ savo nepilnametę dukrą (gim. 2001 m.): tampė už plaukų ir delnu sudavė į veidą. Konfliktas kilo, nes dukra vėlai grįžo į namus.

Moteris buvo sulaikyta ir pristatyta į Jonavos r. PK, jai nustatytas 0,56 prom. girtumas, ji uždaryta į areštinę.

Ilgapirščiai linkę į menus...

Gegužės 19-ąją pareiškimą policijai parašė 1943 m. gimusi rajono gyventoja. Moteris pranešė, kad maždaug nuo balandžio 25 iki gegužės 17 d. kažkas išlaužė ūkinio pastato, esančio Čičinų k., pakabinamą spyną. Iš čia niekas nepavogta. Tačiau nusitaikė į namo verandą, kuri buvo neužrakinta. Šeimininkė pasigedo benzininio pjūklo, bajano, akordeono ir plaukų kirpimo mašinėlės. Čičinų k. gyventoja teigia patyrusi 513 eurų nuostolį.

Sukčiai „patikrino“ eurus

Ant sukčių kabliuko užkibo 1939 m. gimusi jonavietė. Gegužės 19 d. į jos laidinį telefoną paskambino vyriškis. Įtikinamai kalbėjo, kad būtina patikrinti namuose laikomus banknotus, nes šie gali būti padirbti – šitiek sukčių aplinkui... Į jonavietės namus atėjo nedidelio ūgio jaunas vyras ir paėmė 200 eurų – išsinešė „patikrinti“. Po kiek laiko moteris suprato esanti apgauta ir kreipėsi į policiją.

Kraupus radinys

Gegužės 21-osios rytą viename bute P. Vaičiūno g. rastas vyro (gim. 1949 m.) kūnas irimo stadijoje. Mirties priežastis ir aplinkybės nustatinėjamos.

Kariai padaugino alkoholio

Gegužės 21-ąją, kelio minutės po vidurnakčio, prie vieno Ruklos miestelio esančio baro buvo sumuštas neblaivus (1,49 prom. alkoholio) vyras (gim. 1986 m.). Medikai jam suteikė pagalbą ir išleido į namus.

Įtariamieji – neblaivūs Vokietijos kariai (gim. 1993 ir 1995 m.). Vienam iš jų nustatytas 1,54 prom., kitam – 0,86 prom. girtumas. Abu perduoti Karo policijai.

Kaimynas atėjo su kirviu...

Į pareigūnus kreipėsi Žeimių miestelio gyventoja (gim. 1986 m.). Moteris pranešė, kad gegužės 20-osios vakarą prie jos buto durų atėjo kaimynas iš kitos laiptinės. Tačiau vyras buvo nusiteikęs anaiptol ne kaimyniškai: stovėjo su kirviu rankose ir reikalavo duoti du eurus. Moteris gražiuoju paprašė palikti laiptinę, tuomet kaimynas pagrasino trenkti kirviu. Visą situaciją matė ir 9 m. moters dukra. Pareiškėja prašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl kaimyno grasinimų, kurie jai atrodė realūs.