Paskelbtas Miesto naujienos

Policija atnaujina judėjimo ribojimų kontrolę

Trečiadienis, 23 December 2020 15:11 Parašė 

Vykdant Vyriausybės nurodymus dėl gyventojų judėjimo ribojimų, policija atnaujina kontrolės postus prie įvažiavimų į Jonavos miestą.

Sustiprintos keliaujančių asmenų patikros vyks nuo gruodžio 23 d. 13.00 val. iki gruodžio 27 d. 21.00 val. ir nuo gruodžio 31 d. 13.00 val. iki sausio 3 d. 21.00 val.

Vyriausybės nutarimu, žmonių judėjimas tarp savivaldybių nebus ribojamas tais atvejais, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties ar atlikti darbo, kai darbo vieta kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicininės pagalbos.

Judėjimo ribojimas taip pat nebus taikomas, kai vykstama į/iš oro uostą, dėl objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykimas į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtinas.

Policija pataria vairuotojams, kuriems šiomis dienomis būtina vykti į kitą savivaldybę:

  • pats greičiausias patikrinimo būdas – per automobilio langą (be kontakto) pateikti fizinius dokumentus taip, kad būtų galima matyti tiek asmens dokumentą, tiek registracijos vietos dokumentą. Tokiu būdu patikros poste užtruksite vos kelias sekundes;
  • laukdami eilėje prie kontrolės posto, iš anksto paruoškite dokumentus patikrai, o ne pradėkite jų ieškoti priėjus tikrinančiam pareigūnui.

Policija taip pat informuoja, kad tam tikruose postuose keis kontrolės kryptis, t.y. postuose dirbantys pareigūnai tikrins ne įvažiuojančius į miestus vairuotojus, tačiau ir išvažiuojančius (arba vykstančius abiejomis kryptimis). Tokia taktika dažniau bus taikoma didžiųjų miestų savivaldybėse, tačiau gali pasitaikyti atvejų ir mažesniuose miestuose.

„Pareigūnai, nustatę, kad asmuo piktybiškai bando patekti į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybę, neturėdamas tam jokio pagrindo, žymiai dažniau ne tik pareikalaus nutraukti kelionę ir grįžti namo, tačiau ir taikys už pažeidimus atsakomybę“, - praneša policija.

Jei žmonėms kyla klausimų, jie gali pasiskambinti policijos informacijos telefonu 8 700 60 000, darbo dienomis – nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro. Savaitgaliais ir švenčių dienomis – nuo 8 val. ryto iki 17 val. vakaro. Daug reikalingos informacijos rasite čia: http://bit.ly/38iUOAj

Siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, karantinas visoje Lietuvoje pratęstas iki sausio 31 d. Judėjimo ribojimai tarp savivaldybių galioja iki sausio 3 d. 21.00 val.