Spausdinti šį puslapį

Jonavos policijai užkliuvo klastotės

Pirmadienis, 23 May 2016 03:00 Parašė 

Praėjusią savaitę Jonavos r. PK Kriminalinės policijos poskyrio pareigūnai kartu su kovos prieš klastotes asociacijos „SNB-React“ ekspertu tikrino Jonavos miesto turgavietėje prekiaujančius asmenis.

Patikrinus dvi prekybos vietas, rasta ir išimta iš apyvartos 181 vnt. įvairių prekių, paženklintų svetimais prekių ženklais. Tai sportiniai kostiumai, kelnės, suknelės, marškinėliai, šortai ir kojinės, paženklinti „Puma“, Adidas“, „Nike“ ir „Chanel“ prekių ženklais. Pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos LR baudžiamojo kodekso 204 str. 2 d.

LR baudžiamojo kodekso 204 str. (Svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimas):

1. Tas, kas neturėdamas leidimo svetimu prekių ženklu pažymėjo didelį prekių kiekį ar pateikė jas realizuoti arba pasinaudojo svetimu paslaugų ženklu ir dėl to padarė didelės žalos, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki 2 m.

2. Tas, kas neturėdamas leidimo svetimu prekių ženklu pažymėjo nedidelį prekių kiekį ar pateikė jas realizuoti arba pasinaudojo svetimu paslaugų ženklu ir dėl to padarė žalos, padarė baudžiamąjį nusižengimą baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu.

3. Už šiame straipsnyje numatytas veikas atsako ir juridinis asmuo.

Jonavos r. PK pareigūnai ir ateityje bendradarbiaus su kovos prieš klastotes asociacija „SNB-React“ ekspertu, tikrins fizinius ir juridinius asmenis, vykdančius prekybą Jonavos miesto turgavietėje ir visame Jonavos rajone.