×

Įspėjimai

JUser: :_load: Nepavyko įkelti nario su id: 43
Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Remigijus Šedys pasidabino auksu

Penktadienis, 20 May 2016 03:00 Parašė 

Gegužės 11 – 15 d. Gdynėje (Lenkija) vykęs Europos svarsčių kilnojimo čempionatas Lietuvos komandai buvo sėkmingas – 22 dalyvavę sportininkai iškovojo 22 medalius! Lietuvos rinktinės sudėtyje čempionate varžėsi ir du Jonavos svarsčių kilnojimo asociacijos atletai, kurie taip pat užlipo ant prizininkų pakylos. Alfonso Špoko (Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris) treniruojami Andrius Kubilius ir Remigijus Šedys namo grįžo su medaliais, kurių vienas – auksinis.

Pirmieji savo jėgas Europos čempionate išmėgino sportininkai dalyvavę mėgėjų grupėje, kurie varžėsi kilnodami 24 kg svarsčius. Tarp mėgėjų lietuviai pasidabino ne vienu aukso medaliu.

Lietuvių pasirodymą Europos čempionate tęsė profesionalai, kurie kilnojo 32 kg svarsčius.

Jaunimo grupės pasirodymą dvikovėje pradėjo pakruojietis Lukas Skikas (svorio kategorija iki 63 kg), atlikęs 42 stūmimus ir 60 rovimų užėmė IV vietą, o suaugusiųjų grupėje su šiuo rezultatu iškovojo III vietą. Tauragiškis Justas Optas (sv. kat. iki 78 kg), svarsčius išstūmė 72 ir išrovė 120 kartų, taip iškovodamas II vietą. Ne ką prasčiau pasirodė ir jo brolis Julius Optas (sv. kat. iki 95 kg),kuris svarsčius išstūmė 75 bei išrovė 140 kartų ir tapo antrosios vietos laimėtoju.

Ilgo ciklo rungtyje dalyvavęs jonavietis Remigijus Šedys (svorio kategorija iki 85 kg) pateikė patį įspūdingiausią rezultatą Lietuvos svarsčių kilnojimo istorijoje. Paskutinę minutę Rusijos atstovas neatlaikė tempo ir likus 30 sek. tiesiog padėjo svarmenis, o R. Šedys sėkmingai baigė rungtį bei svarmenis iškėlęs 64 kartus, dviem aplenkęs savo varžovą, profesionalų grupėje tapo jaunimo Europos čempionu. Tik šešių kartų jonaviečiui pritrūko, kad įvykdytų tarptautinės klasės sporto meistro normatyvą. Visgi, R. Šedys tris metus iš eilės iš čempionatų atsiveždavo antrąsias vietas, tačiau šįkart įveikęs pajėgų varžovą iš Rusijos, tapo nugalėtoju.

Jaunimo grupės pasirodymą varžybose užbaigė kuršėniškė Gabija Gintauskaitė (svorio kategorija +68 kg), kuri 24 kg svarstį išrovė 99 kartus ir tik kelių taškų skirtumu pralaimėjusi savo varžovei užėmė II vietą.

Šiame čempionate varžėsi ir dar vienas Jonavos svarsčių kilnojimo asociacijos sportininkas. Ne vienerius metus Jonavai atstovaujantis kaišiadoriškis Andrius Kubilius (svorio kategorija iki 78 kg) suaugusiųjų grupėje svarsčius išstūmė 80 ir išrovė 94 kartus. Su šiuo rezultatu A. Kubilius sau tvirtai užsitikrindamas III vietą.

Lietuvių pasirodymą Europos čempionate tęsė veteranų grupės atstovai, kurie pagal amžiaus grupes varžėsi kilnodami 12, 16 ir 24 kg svarsčius bei taip pat pasidabino ne vienu medaliu.

Varžybas vainikavo bene įdomiausia rungtis svarsčių kilnojimo sporte – estafetės rungtis. Šiai rungčiai buvo sudaryta jaunimo estafetės komanda, kurią sudarė 5 sportininkai: Lukas Skikas, Rimantas Inta (Vilniaus r.), Justas Optas, Remigijus Šedys ir Julius Optas. Visi sportininkai, pasikeisdami kas 3 min. kilnojo 32 kg svarsčius. Lietuvos komanda šioje rungtyje surinko 171 tašką ir užėmė III vietą.