Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Uraganinį puolimą demonstruojantys „Vikingai“ nušlavė FA „Šiaulius“

Pirmadienis, 21 December 2020 08:04 Parašė 

Lietuvos Optibet futsal A lygos čempionate tęsiasi kovos, nors dar koronavirusas nepaleidžia iš savo gniaužtų visų lygos komandų. Visgi, vienos ekipos grįstas ir jau dalyvauja  pirmenybių kovose, o kitos dėl tos pačios priežasties priverstos užsidaryti.

Po priverstinės pertraukos į čempionatą sugrįžęs Jurijaus Jeremejevo treniruojama Jonavos „Vikingai“ klubas tiesiog demonstruoja įspūdingą žaidimą puolime. Praėjusią savaitę jonaviečiai sužaidė dvi rungtynes ir abejose privertė varžovus rungtynes baigti nuleistomis galvomis. Vieną skaidžiausių pralaimėjimų patyrė FA „Šiauliai“, kuriems taip ir nepavyko sustabdyti įsibėgėjusios „Vikingų“ įvarčių mašinos.

Praleistose šeštojo turo rungtynėse „Vikingai“ Jonavos sporto arenoje susitiko su šiauliečiais ir juos tiesiog sutriuškino nepadoriu rezultatu. Pirmajame kėlinyje žaidimas dar  neatrodė toks triuškinantis, bet varžovų gautos raudonos kortelės rezultatą pavertė solidžiu, nes jonaviečiai išnaudojo savo susikurtas progas.

Pirmajame kėlinyje „Vikingai“ iškart labai didelės persvaros nesusikrovė, bet savo progas bent jau pavertė įvarčiais. Po kartą pasižymėjo Genaras Samsonik, Jurijus Jeremejevas ir Aleksandras Lebedevas, tad į pertrauką „Vikingai“ išėjo pirmaudami 3:0.

Antrojo kėlinio pradžioje pirmasis ir vėl pasižymėjo Genaras Samsonik, bet galutinis rungtyniū lūžis įvyko po minutės. „Šiaulių“ narys Ernestas Pilypas gavo antrą geltoną kortelę ir turėjo palikti aikštę, o „Vikingai“ kiekybiniu pranašumu pasinaudojo žaibiškai bei vos per tris minutes pelnė tris įvarčius.

28 minutę Emilis Gasiūnas taip pat gavo geltoną kortelę ir „Vikingai“ turėjo jau dvejais žaidėjais daugiau, o tai pavirto dar dviem greitais įvarčiais.

Per likusias 10 rungtynių minučių komandos jau žaidė ramiau, nes žinojo, kad tokios persvaros panaikinti nepavyks. Ta persvara taip ir nepasikeitė ir „Vikingai“ džiaugėsi triuškinančia pergale.

„Vikingai“ sudėtis – Egidijus Žagaras; Benas Spietinis, Artūras Rocys, Gytis Vasylius, Vladimir Derendiajev, Aleksandr Lebedev, Lukas Čepkauskas, Genaras Samsonik, Paulius Osauskas, Arsenij Buinickij, Jurij Jeremejev, Andrius Skorupskas.

Antrąsias savaitės rungtynes „Vikingai“ Prienų sporto ir pramogų arenoje žaidė prieš „Akmenės“ klubą, kuriose rungtyniavo tokios pat sudėties, kaip ir susitikime su šiauliečiais. Šiame mače Jonavos salės futbolininkams jau lengvo pasivaikščiojimo nebuvo.

Šiose rungtynėse nesužaidus net pusę kėlinio į „Vikingų“ vartus buvo įmušti du įvarčiai be atsako. Pirmąjį iš 6 metrų baudinio pelnė Tadas Labukas, o po to galingu smūgiu pasižymėjo Edvinas Jasaitis.

Tačiau atsaką „Vikingai“ pateikė ir tai padarė 11 minutę, per kurią du įvarčius pelnė Jurijus Jeremejevas. Žaidžiantysis „Vikingų“ treneris galingais ir labai tiksliais smūgiais pasižymėjo po standartinių situacijų ir atstatė „status quo“.

Visgi po pirmojo kėlinio pirmavo „Akmenė“. 14 minutę Evaldas Kugys realizavo 10 metrų baudinį ir tai buvo paskutinis pirmojo kėlinio įvartis.

Antrojo kėlinio pradžia „Akmenei“ nebuvo gera. 24 minutę raudoną kortelę gavo Karolis Balkys, o tą pačią minutę rezultatą išlygino Benas Spietinis.

Tas pats B.Spietinis po penkių minučių nesėkmingai sužaidė galva, nepamatė, kad jo vartininkas paliko vartus ir norėdamas jam galva pamesti kamuolį, įsimušė į savus vartus.

Tokią komandos draugo klaidą labai greitai ištaisė Paulius Osauskas, pasižymėjęs iš labai aštraus kampo ir dar kartą išlyginęs rezultatą.

Įpusėjus kėliniui išsilygino ir jėgos aikštėje. Šįkart B.Spietinis sulaukė antros geltonos kortelės ir turėjo palikti aikštę. Į tokią situaciją „Akmenė“ greitai sureagavo ir dar tą pačią minutę T.Labukas išvedė savo komandą į priekį, bet neilgam. Po minutės Genaras Samsonik gražiai suklaidino varžovų gynėją ir stipriu smūgiu nepaliko šansų jų vartininkui.

Po keturių minučių greitą „Vikingų“ kontrataką rezultatyviai užbaigė Gytis Vasylius ir „Vikingams“ pirmą kartą šiose rungtynėse pavyko įsiveržti į priekį.

„Akmenė“ rungtynių pabaigoje jau žaidė su penkiais aikštės žaidėjais, bet „Vikingai“ kantriai gynėsi, o likus kelioms sekundėms įmušė ir paskutinį rungtynių įvartį, kuomet iš toliau nei pusės aikštės kamuolį į tuščius vartus pasiuntė komandos treneris Jurijus Jeremejevas, į savo sąskaitą įsirašęs dar vieną „hat-tricką“. Jonavos komanda rezultatyviame mače šventė pergalę rezultatu 7:5.

Kiti praėjusios savaitės rezultatai: Mažeikių VIP – Gargždų „Pramogos“ 1:4, „Pramogos“ – Vilniaus FC „Turbotransfers“ 7:5, Alytaus „Dainava“ – „ŠSPC-Radviliškis“ 5:3, FA „Šiauliai“ – VIP 5:5.

Kol dar nerungtyniauja Kauno „Vytis, „Vikingai“ po pastarųjų dviejų pergalių tapo vienvaldžiais čempionato lyderiais.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Vikingai 6 5 1 0 30-13 16
2 VIP 6 4 1 1 27-23 13
3 Vytis 4 4 0 0 20-4 12
4 Dainava 8 4 0 4 35-34 12
5 Pramogos 7 3 1 3 28-26 10
6 Akmenė 7 3 0 4 26-28 9
7 Šiauliai 6 2 2 2 19-29 8
8 Panevėžys 5 2 0 3 23-24 6
9 Turbotransfers 7 0 1 6 18-38 1
10 Radviliškis 4 0 0 4 10-17 0

Rezultatyviausiai lygoje rungtyniauja V. Lukša („Dainava“), pelnęs 17, Edgaras Baranauskas (VIP) – 15, J. Jeremejev („Vikingai“) - 10 įvarčių...

Gruodžio 22 d., antradienį, „Vikingai“ Prienų sporto ir pramogų arenoje susitiks su Mažeikių VIP klubu (20.45 val.).

GYTIS RAMANAUSKAS