Paskelbtas Sportas

Europos sidabras – jonaviečio rankose

Penktadienis, 20 May 2016 03:00 Parašė 

Gruzijos sostinėje Tbilisyje vykstančiame Europos jaunių ir suaugusiųjų kiokušin karatė čempionate jaunieji Lietuvos sportininkai kumitė rungties varžybose įrodė, kad išlaiko labai aukštą lygį ir susišlavė solidų apdovanojimų derlių: 5 aukso, 3 sidabro ir 5 bronzos.

Tarp daugybės lietuvių desanto Gruzijoje savo meistriškumą demonstravo ir Jonavos sporto klubo „Kumite“ sportininkas Osvaldas Balčius. Valdo Braslausko ir Alfredo Jakšto treniruojamas atletas svorio kategorijoje iki 70 kg nuo pirmų kovų žengė pergalingai. Iš pradžių O. Balčius anksčiau laiko nugalėjo Danijos sportininką, o antrajame etape varžėsi su tituluotu ir labai pajėgiu šeimininkų atstovų. Jonavos sportininkas dar kartą įrodė savo pranašumą anksčiau laiko.

Pusfinalyje jonavietis privertė pasiduoti atletą iš Vengrijos. Finale O. Balčius susitiko su Ukrainos atstovu Ruslanu Sokolu, kuris iki finalo buvo įveikęs kitą lietuvį – Irmantą Šimulionį, kuriam atiteko bronza. Jonavos atletas tik po permainingos kovos nusileido ukrainiečiui ir tapo Europos čempionato vicečempionu.