Paskelbtas Rajono naujienos

Kalėdinė dovana – mokyklinis autobusas

Ketvirtadienis, 17 December 2020 15:48 Parašė 

Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija jau 20 metų šalies švietimo įstaigas aprūpina mokykliniais autobusais. Nuo 2000 metų iš viso jų jau nupirkti 1196. Ministerijos vykdoma geltonųjų autobusų programa padeda užtikrinti, kad visi vaikai sėkmingai pasiektų mokyklas.

 Baigiantis metams, Nacionalinė švietimo agentūra nupirko 40 M2 klasės „Mercedes-Benz Sprinter 514CDI“ geltonųjų autobusų. Aštuoniolika iš jų skirti mokykloms, kurių savininkas yra savivaldybė, pakeisti netinkamus eksploatuoti turimus mokyklinius autobusus. Vienas geltonasis autobusas nuosavybės teise perduotas Jonavos r. Bukonių mokyklai – daugiafunkciam centrui.  Mokykliniu autobusu bus pavežami į mokyklą ir iš mokyklos kaimuose toliau nuo Bukonių gyvenantys pagal priešmokyklinio, pradinio ir pagrindinio ugdymo programas besimokantys mokiniai.

Artėjant šventėms, naujasis geltonasis autobusas Bukonių mokyklos – daugiafunkcio centro bendruomenei – puiki kalėdinė dovana. Už šią dovaną dėkojame Jonavos rajono savivaldybės administracijai ir LR ŠMS ministerijai.

Dalia Autukienė,

Bukonių mokyklos – dc direktorė