Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Bus užtverti trys įvažiavimai į Jonavą

Ketvirtadienis, 17 December 2020 08:33 Parašė 

Vykdant Vyriausybės nurodymus dėl gyventojų judėjimo ribojimų, penktadienį Jonavoje bus užtverti trys įvažiavimai į miestą: Virbalų g. ir Kranto g. sankirtoje, Čičinų kelyje ties Baltųjų Plukių g. ir Darbininkų g. bei Fabriko g. sankirtoje.

Vairuotojai bus nukreipiami apylankomis per policijos kontroliuojamus įvažiavimus.

Policija informuoja apie keturias vietas Jonavos mieste, kuriose atsiras kontrolės postai: J. Basanavičiaus g. ir Fabriko g. sankirtoje, Kėdainių kelyje prie Šmatų kapinių, J. Ralio g. ties Panerių g., Kauno g. ir Kranto g. sankirtoje.

Mobilūs kontrolės postai esant reikalui gali keisti savo vietas, jų gali atsirasti daugiau.

Sustiprintos keliaujančių asmenų patikros vyks nuo gruodžio 18 d. 13.00 val. iki gruodžio 20 d. 21.00 val., nuo gruodžio 23 d. 13.00 val. iki gruodžio 27 d. 21.00 val. ir nuo gruodžio 31 d. 13.00 val. iki sausio 3 d. 21.00 val.

Vyriausybės nutarimu, žmonių judėjimas tarp savivaldybių nebus ribojamas tais atvejais, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties ar atlikti darbo, kai darbo vieta kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicininės pagalbos.

Judėjimo ribojimas taip pat nebus taikomas, kai vykstama į/iš oro uostą, dėl objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykimas į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtinas.

Policija organizuos kontrolės postus visų šalies savivaldybių centrų prieigose, kuriuose bus kontroliuojamos įvažiuojančios į miestus transporto priemonės.

Dalis įvažiavimų bus užtverta techninėmis priemonėmis, bus įrengiamos stebėjimo kameros ar statomi draudžiamieji ženklai.

Kiekviename poste dirbs mažiausiai du pareigūnai, didelio eismo intensyvumo postuose bus pasitelkiami policijos rėmėjai ir šauliai.

Siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, karantinas visoje Lietuvoje pratęstas iki sausio 31 d. Judėjimo ribojimai tarp savivaldybių galioja nuo gruodžio 16 d. vidurnakčio.

Jonavos savivaldybės inf.