Spausdinti šį puslapį

Suimta sugyventinio nužudymu įtariama jonavietė

Penktadienis, 11 December 2020 15:35 Parašė 

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai iš dalies patenkino prokurorės prašymą ir vieno mėnesio terminui paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą J. P., įtariamai nužudžius sugyventinį.

J. P. įtariama tuo, kad ji ikiteisminio tyrimo metu tiksliai nenustatytu laiku, laikotarpyje nuo 2020 m. gruodžio 8 d. 21.00 val. iki 2020 m. gruodžio 9 d. 8.25 val., savo gyvenamoje vietoje, Jonavoje, kambaryje, būdama apsvaigusi nuo alkoholio, buitinio konflikto metu tyčia vieną kartą peiliu dūrė kartu gyvenančiam šeimos nariui - sugyventiniui į krūtinės sritį, dėl ko įvykio vietoje nukentėjusysis tuoj pat mirė, tokiu būdu nužudė savo sugyventinį.

Teismo nutartyje pažymima, kad ikiteisminis tyrimas yra pradinėje stadijoje, tačiau tarp apklaustų liudytojų bei pačios įtariamosios parodymų yra esminių prieštaravimų, kuriuos būtina šalinti. Tiek įtariamoji, tiek ir kiti liudytojai, kurie gali nurodyti tyrimui reikšmingų aplinkybių, gyvena tame pačiame daugiabutyje ir kaip matyti iš ikiteisminio tyrimo duomenų tarpusavyje bendrauja, kai kurie pakankamai artimai, įtariamoji savo kaltės nepripažįsta, ji buvo sulaikyta netrukus po užfiksuotos nukentėjusiojo mirties, todėl šioje stadijoje yra pakankamas pagrindas manyti, kad būdama laisvėje įtariamoji gali daryti poveikį liudytojams, paslėpti tyrimui reikalingus daiktus, tokiu būdu apsunkinant galimybę nustatyti tiesą šioje byloje.

J. P. kardomoji priemonė - suėmimas paskirta nustačius, jog J. P. gali daryti naujus nusikalstamus, trukdyti ikiteisminiam tyrimui. "J. P. įtariama padariusi labai sunkų nusikaltimą, už kurį numatyta tik itin griežta ilgalaikio laisvės atėmimo bausmė. Ji praeityje teista keturis kartus. Iš ikiteisminio tyrimo duomenų matyti, kad J. P. turi žalingų įpročių“. - nustatė teismas.

Įtariamajai J. P. kardomoji priemonė – suėmimas – paskirta vienam mėnesiui. „Atsižvelgiant į visus šiuo metu surinktus ikiteisminio tyrimo duomenis, planuojamus atlikti procesinius tyrimo veiksmus“. – motyvavo teismas.

Šią nutartį proceso dalyviai per 20 dienų gali apskųsti Kauno apygardos teismui.

Vaiva Milkeraitienė

Teisėjo padėjėja