Paskelbtas Sportas

Į „Lietavos“ rungtynes su žalgiriečiais susirinko per tūkstantis futbolo mėgėjų

Ketvirtadienis, 19 May 2016 03:00 Parašė 

Dar iki dvyliktojo Lietuvos smscredit.lt A lygos čempionato turo buvo aišku, kad lygos debiutanto Jonavos „Lietava“ futbolo klube įvyko didelių permainų. Išsiskyrė Jonavos „Lietavos“ ir vyr. trenerio Roberto Poškaus asistentų Mariaus Bezykornovo bei Pauliaus Ragausko keliai. Su šiais specialistais VšĮ „Jonavos futbolas“ valdybos sprendimu buvo nutrauktos sutartys.

Rimtas iššūkis komandai teko trečiadieninė dvikova Jonavoje, kai atvyko šalies čempionas Vilniaus FK „Žalgiris“, neseniai tapęs Europos rekordininku. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Taurės turnyre žalgiriečiai iškovojo pergalę ir tai buvo jau penktasis jų toks trofėjus iš eilės.

Seniais Kūno kultūros ir sporto centro stadionas matė tokią gausybę žiūrovų. Oficialiame protokole paskelbtas, kad apsilankė 1100 žiūrovų, tarp kurių buvo ir ištikimiausi sostinės „Žalgirio sirgaliai - „Pietų IV“ tribūnos ultros bei A lygos prezidentas Deividas Šemberas. Aišku, didelį susidomėjimą kėlė mačas su vis dar šalies čempionais, nes pirmoje dvikovoje sostinėje „Lietavai“ iki pergalės buvo labai nedaug. Pirmoji dvikova buvo pasibaigusi taikiu rezultatu, todėl ir antrosiose rungtynėse Jonavoje tikėtasi sėkmingo Jonavos futbolininkų pasirodymo ir šį kartą.

Po pasikeitimų komandos trenerių štabe ir kai kurių žaidėjų traumų, buvo viltasi, kad žaidėjai nusiteisk kovai. Užbėgant įvykiams už akių, galima teigti, kad sostinės komanda lengvo pasivaikščiojimo neturėjo. Be to, kai kurios neišnaudotos progos mače galėjo situaciją pakeisti priešinga linkme. Nors žalgiriečiai atakavo aštriau, bet realiausią progą sužaidus pusvalandį turėjo puolėjas Laurynas Stonkus, kurio smūgiuotą kamuolį svečių vartininkas nukreipė į skersinį ir už vartų linijos. Tačiau pirmoji rungtynių pusė jonaviečiams baigėsi nesėkmingai, kai 42 min. po kampinio atskubėjęs vilniečių gynėjas Linas Klimavičius nukreipė į Giedriaus Kvedaro saugomus vartus.

Antroje rungtynių pusėje abi komandos keitėsi atakomis ir abiejų žaidėjai turėjo galimybių pasižymėti. Neturėdami ko prarasti, „Lietavos“ futbolininkai ėmė daugiau dėmesio skirti puolimui. Po ilgesnės pertraukos, išsigydęs traumą jau aikštelėje pasirodė ir rezultatyviausia komandos žaidėjas Dominykas Galkevičius. Paskutinę pagrindinio laiko minutę aikštelėje po keitimo žaidęs Arnas Paškevičius iš karto suradęs kamuolį smūgiavo iš tolį, bet vėl sureagavo varžovų vartininkas, atmušęs kamuolį. Per likusį laiką rezultatas nepakito ir Jonavos komanda nusileido tituluotiems varžovams minimaliu rezultatu 0:1 (0:1).

„Lietava“ sudėtis – Giedrius Kvedaras, Julius Aleksandravičius, Martynas Dūda, Valdemar Borovskij, Artūras Rocys (nuo 89 min. Arnas Paškevičius), Aleksandr Susnjar, Savio Magala Nsereko, Tomas Salamanavičius, Tadas Eliošius, Marius Ganusauskas (nuo 72 min. Dominykas Galkevičius), Laurynas Stonkus.

Jonavos komanda sezone patyrė šeštąjį pralaimėjimą, tačiau statistiškai tai įdomus faktas, kad visi šeši pralaimėjimai buvo „sausi“, t. y. jonaviečiai visus pralaimėjimus patyrė patys nepelnydami nė vieno įvarčio.

Kitose 12-ojo turo rungtynėse užfiksuota staigmena, kai Marijampolės FK „Sūduva“ savo aikštelėje netikėtai 0:1 nusileido Kauno FK „Stumbras“ ekipai. Dar vienose šio turo rungtynėse Kauno FK „Kauno Žalgiris“ 0:2 pralaimėjo Klaipėdos FK „Atlantui“, o Utenos „Utenis“ 0:2 – „Trakų“ vienuolikei.

Po šių susitikimų smscredit.lt A lygos turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.“Trakai“                    12         9         2         1         17-5         29

2.“Atlantas“                 12        9         0          3         19-9        27

3.“Žalgiris“                  12         8        1          3         23-11       25

4.“Sūduva“                 12         6        2           4        18-16       20

5.“Lietava“                12        3         3          6        12-16        12

6.“Stumbras“              12        3         2           7        14-21       11

7.“Kauno Žalgiris“       12       1         4           7         11-26         7

8.“Utenis“                    12       2         0          10          7-17         6

Rezultatyviausių žaidėjų sąraše pirmauja Abdoula Sylla („Atlantas“) – 7, Maksim Maksimov („Atlantas“) ir Nerijus Valskis („Trakai“) – po 6, , David Arshakyan („Trakai), Bahrudin Atajic („Žalgiris“) ir Tomas Radzinevičius („Sūduva“) - po 4 įvarčius.

Gegužės 22 d., sekmadienį, „Lietava“ Vilniaus LFF stadione žais su FK „Trakai“ klubu (19.00 val.). Vėliau lygoje bus pertrauka iki birželio 8 d.