Paskelbtas Miesto naujienos

Jonava pretenduoja tapti 2020-ųjų metų sporto miestu

Ketvirtadienis, 10 December 2020 08:22 Parašė 

Jonava pretenduoja tapti 2020-ųjų metų sporto miestu tradiciniuose sporto vadybos apdovanojimuose, kuriuos jau penktus metus rengia Lietuvos sporto federacijų sąjunga (LSFS).

Organizatoriai skelbia iš viso septynias nominacijas: geriausia sporto inovacija, iniciatyva, klubas, miestas, federacija, rėmėjas ir vadybininkas.

Jonava sporto miesto nominacijoje varžosi su Panevėžiu, Taurage ir Vilniumi.

„2020-uosius Jonavoje galima vadinti ypatingais metais. Po neplanuotų trukdžių pratęsti centrinio miesto stadiono statybos darbai, kurių vertė – 1,7 mln. eurų, o spalio mėnesį buvo pradėta naujo baseino statyba, kurios vertė siekia net 8,3 mln. eurų.

Šiemet Jonavoje vyko Europos salės futbolo čempionato atrankos turnyro pirmojo ir antrojo etapo bei UEFA salės futbolo Čempionų lygos varžybos.

Tradiciškai organizuojamų renginių kalendorių taip pat papildė pirmą kartą Lietuvoje vykusios atskiros miesto keturių etapų bėgimo taurės varžybos, o pirmojo karantino metu buvo vykdomas nuotolinis sportinių žinių konkursas, protmūšiai“, - Jonavos miestą pristato organizatoriai.

LSFS teigimu, pretendentus į Lietuvos sporto vadybos apdovanojimus atrinko speciali darbo grupė, sudaryta iš sporto, verslo ir žiniasklaidos autoritetų.

Vertindama kandidatus darbo grupė atsižvelgs ir į visuomenės balsavimą, kuris visą šią savaitę vyksta portale Delfi. Teigiama, kad šis balsavimas lems 33 proc. bendrų rinkimų rezultatų.

Nugalėtojams atiteks skulptoriaus Kęstučio Musteikio specialiai apdovanojimams sukurtos granito statulėlės.

Vieną tokią statulėlę Jonava jau pelnė 2017 m., kai Metų sporto infrastruktūros objektu buvo pripažinta tais metais atidaryta Jonavos sporto arena.

Jonavos savivaldybės inf.