Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

A lygos licencijos siekia 12 klubų

Pirmadienis, 07 December 2020 08:26 Parašė 

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) licencijavimo skyrius gavo 12 klubų paraiškas dalyvauti A lygos licencijavimo procese.

 „A lyga sulaukia nemažai kritikos dėl komandų skaičiaus, tad labai džiugu, kad šiais metais turime net 12 paraiškų, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. – Žinoma, visi dalyviai paaiškės tik pasibaigus licencijavimo procesui, bet kaip ne kartą minėjau, norime A lygoje turėti bent 10 stabilių klubų ir federacija deda visas pastangas, kad tai įvyktų. Nuolat bendraujame tiek su klubais, tiek su savivaldybių atstovais, kad jaustume kuo klubai gyvena. Įsiklausome į klubų pastabas ir stengiamės jas išspręsti – dar praeitais metais minimaliai sumažinome tam tikrus licencijavimo reikalavimus. Siekiame, kad licencijavimo procesas taptų pagalba klubams, o ne papildomas iššūkis. Pandemijos metu licencijavimo skyrius labai glaudžiai bendradarbiavo su klubais derindamas finansinės stebėsenos aspektus.“

A lygos licencijos sieks visi šeši 2020 m. sezone A lygoje dalyvavę klubai bei šeši I lygoje dalyvavę klubai: Panevėžio „Panevėžys“, Vilniaus „Žalgiris“, Kauno „Hegelmann Litauen“, Telšių „Džiugas“, Jonavos „Jonava, „Kauno Žalgiris“, Vilniaus „Riteriai“, Marijampolės „Sūduva“, Gargždų „Banga“, Kėdainių „Nevėžis“, Alytaus „Dainava“, Šiaulių FA „Šiauliai“.

GYTIS RAMANAUSKAS