Paskelbtas Miesto naujienos

Įsteigta Kauno regiono plėtros taryba stiprins bendradarbiavimą tarp savivaldybių

Antradienis, 01 December 2020 19:41 Parašė 

Kauno regiono savivaldybių merai pirmadienį įsteigė Kauno regiono plėtros tarybą. Steigimo sutartį savo parašais oficialiai patvirtino Birštono, Kauno miesto, Kaišiadorių, Jonavos, Raseinių, Kėdainių, Prienų ir Kauno rajonų merai.

Taryba bendrai spręs opiausias Kauno regiono problemas ir sieks konstruktyvios diskusijos su nacionaline valdžia, ieškos viso regiono plėtrai palankių sprendimų. 

Šių metų vasarą, pasikeitus Regioninės plėtros įstatymui, šalies regionams buvo suteikta daugiau įgaliojimų ir kompetencijų, o Regionų plėtros taryboms – teisinis statusas. Tai įpareigojo visoje šalyje iš naujo įsteigti dešimtį tarybų.

Kauno miesto savivaldybėje susirinkę aštuonių regiono savivaldybių merai Visvaldas Matijošaitis, Nijolė Dirginčienė, Vytenis Tomkus, Valerijus Makūnas, Mindaugas Sinkevičius, Andrius Bautronis, Valentinas Tamulis ir Alvydas Vaicekauskas įtvirtino šį vieningą sprendimą savo parašais ant steigimo sutarties.

Merai vienbalsiai patvirtino, kad Tarybos tikslas – atstovauti ne atskirų savivaldybių, o bendriems viso Kauno regiono ir jo gyventojų interesams nacionaliniu mastu, sprendžiant opiausias viso Kauno regiono problemas ir siekiant konstruktyvios diskusijos su nacionaline valdžia bei ieškant viso regiono plėtrai palankių sprendimų.

„Glaudus visų savivaldybių, ypač mažųjų rajonų, bendradarbiavimas ir vieningas savo pozicijų gynimas taryboje užtikrins darnią viso regiono plėtrą ateityje“, - sakė Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Naujai steigiamos Tarybos kolegiją sudarys 24 nariai iš visų regiono savivaldybių. Jonavos rajono savivaldybei Kolegijoje atstovaus rajono meras M. Sinkevičius ir rajono savivaldybės tarybos narys Nerijus Šalūga.

Jau po savaitės, gruodžio 7 d., planuojama surengti pirmąjį Tarybos Kolegijos posėdį.

Jonavos savivaldybės inf.