Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje pradėjo veikti mobilus Covid-19 testavimo punktas

Ketvirtadienis, 19 November 2020 15:55 Parašė 

Jonavoje pradėjo veikti mobilus koronaviruso (Covid-19) testavimo punktas, įrengtas automobilių stovėjimo aikštelėje šalia buvusios „Norfa“ parduotuvės, Žeimių g. 21A.

Sveikatos priežiūros specialistai laikiname punkte mėginius ims darbo dienomis 8-16 val. Prireikus, mobilaus punkto darbo laikas gali būti ilginamas arba trumpinamas.

Gyventojų registracija į testavimo punktą vykdoma trumpuoju telefonu 1808. Atvykti savarankiškai ir išsitirti už pinigus šiame punkte nėra galimybės.

Kiekvienam skambinančiam bus nurodyta atvykus į mobilų punktą nelipti iš automobilio ir neatidaryti lango, kol nebus nurodyta kitaip, instruktuojama, kaip bus vykdoma tepinėlio paėmimo procedūra. Taip pat nurodoma vykstant į mobilų punktą pasiimti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Į mobilų punktą draudžiama atvykti viešuoju transportu. Asmenys gali pasinaudoti taksi ir pavėžėjimo paslaugomis.

Negalinčių atvykti savo transportu, pavėžėju ar taksi,  asmenų pavėžėjimu į mobilų punktą pasirūpins savivaldybės pasamdyta UAB  „Vilkai“, į kurią pacientas kreipiasi tel. 8 68376977.

Pacientui atvykus į mobilų punktą komandos padėjėjas paprašys prie automobilio lango pridėti mobilųjį telefoną ir parodyti gautą registracijos žinutę bei asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Slaugytojas paims tepinėlius iš paciento nosiaryklės ir ryklės.

Po ėminio paėmimo pacientui bus nurodyta grįžti į namus ir laukti tyrimo atsakymo. Koordinatorius, gavęs teigiamus tyrimo rezultatus, nedelsdamas juos perduos šeimos gydytojui, informuos NVSC ir pacientą. Savo tyrimų rezultatus pacientai taip pat galės sužinoti e-sveikata programoje.

Jonavos savivaldybės inf.