Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Tilto remontas iš rajono biudžeto nekainuos nė cento

Trečiadienis, 18 May 2016 03:00 Parašė 

Praėjusią savaitę pradėti tilto per Nerį ties „Achema“ kapitaliniai remonto darbai. Sutartį su konkurso laimėtoju – įmonių konsorciumu, vienijančiu bendroves AB „Panevėžio keliai“, AB „Kauno tiltai“ ir UAB „Tiltų ekspertų centras“ Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos pasirašė dar praėjusių metų spalio 27 dieną. Projektavimo, projekto vykdymo priežiūros ir kapitalinio remonto bendra vertė – 2,42 mln. eurų. Iš mūsų rajono biudžeto tai nepareikalaus nė cento, kadangi tiltas yra valstybinės reikšmės magistralinio kelio A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis 34,29 kilometre, tad visi darbai bus finansuojami iš tikslinių Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos lėšų.

Sutartyje numatyta darbų pabaiga – 2017 m. birželio 27 d., tačiau Jonavos kelių tarnybos vadovas Valerijus Krugliakovas „Alio Jonavai“ prasitarė, kad rangovai pažadėjo darbus baigti dar šiemet.

Tiltas buvo pastatytas 1986 m. Per 30 metų gerokai susidėvėjo važiuojamoji danga, asfaltas – duobėtas ir susibangavęs ne tik ant tilto, bet ir jo prieigose. Ne ką geresnė ir pėstiesiems skirtos tilto dalies danga, turėklai – nesaugūs. Be to, prieš pradedant projektavimą nustatyta, kad pažeistas krantinių atramų apsauginis betono sluoksnis, koroduoja metalinės dalys. Turėklinių blokų būklė taip pat prasta, aptrupėjęs apsauginis betono sluoksnis, metalinės dalys pažeistos korozijos. Pasenusi lietaus vandens nutekėjimo sistema, prasta ir techninių laiptų būklė.

Kapitalinio remonto metu bus pakeistos tilto pakloto konstrukcijos, paklotas išlyginamasis betono sluoksnis, įrengta hidroizoliacija, lietaus vandens nuotėkų sistema, paklota klojama važiuojamosios dalies danga, įrengti plieniniai turėklai ir apsauginiai atitvarai, bus atlikti ir kiti darbai.

Ant tilto bus įrengta apšvietimo sistema su naujomis atramomis ir LED šviestuvais.

Eismas tiltu nenutrauktas, tačiau ribojamas: eismas organizuojamas viena juosta abiem kryptimis, eismą reguliuoja šviesoforas.

Laima RINKEVIČIŪTĖ