Paskelbtas Futbolas

Lygių varžovų dvikovose – „9:2“ ekipos triumfas

Pirmadienis, 09 November 2020 11:58 Parašė 

2020 metai tikrai išskirtiniai, nes sustojo ar atsirado mažiau judesio visuomeniniame gyvenime. Ir visa tai pridarė „COVID-19“. Koronavirusas stipriai pakoregavo visą gyvenimą. Aišku, ne išimtis ir įvairūs kultūriniai, sporto ir kiti renginiai.

Jau ne vienerius metus Jonavoje yra tradicija rengti naktinio futbolo turnyrą. Nors ir su apribojimais, bet šešioliktasis turnyras „Šikšnosparnio“ taurei laimėti įvyko.  

Šeštadienio vidurnaktį šalyje buvo įvestas karantinas, o iki jo pradžios rajono futbolo mėgėjai siekė pabaigti varžybas. Tradiciškai turnyras vyko lapkričio pradžioje. Šįkart jos vyko penktadienio vakarą, o varžybose dalyvavo 6 ekipos. Iš jų net penkios buvo gan labai vienodo pajėgumo ir tik „Panoteriai“ liko vienintele komanda be taškų.

Tuo tarpu turnyre netrūko intrigos ir nugalėtojas paaiškėjo tik paskutiniajame ture. Visos komandos tarpusavyje sužaidė po penkerias rungtynes. Pasak šių varžybų organizatoriaus ir vyr. teisėjo Algimanto Sakavičiaus, turnyre dominavo jaunimo komandos, o vieninteliai vyriausi buvo „Klevo“ senjorų komanda.

Varžybos prasidėjo dvejomis „sausomis“ muškietininkų ekipos pergalėmis. Pastarieji net 3:0 įveikė ir „Klevą“. Vėliau įsibėgėjo ir „Vetrolita-ISG“, kurie atkaklioje kovoje 2:1 palaužė „9:2“ ekipą.

Kaip parodė vėlesni įvykiai, trys komandos link finišo ėmė pretenduoti į pirmąją vietą. Neaišku, kaip būtų pasisukę įvykiai, jei kai kurių rungtynių baigtys būtų visiškai kitokios. „Klevas“ mačo eigoje 0:2 atsiliko nuo „Jėgerių“, tačiau įstengė sušvelninti rezultatą bei perėmė iniciatyvą. Galėjo, galbūt, išlyginti rezultatą, bet per likusias pusantros minutės įsivėlė į ginčus su teisėju. Laikas baigėsi, kuris atnešė pergalę „Jėgeriams“.

Labai galingai turnyrą pradėję „Vetrolita-ISG“ žaidėjai, antrąją dalį stabtelėjo. Iš pradžių nesugebėjo rimčiau pasipriešinti „Muškietininkams“ (0:3), o paskutinėse rungtynėse 2:1 pirmavo prieš „Klevą“ ir atrodė, jog taps varžybų nugalėtojais. Visgi, vienoje atakoje į priekį nubėjo „Klevo“ vartininkas Irmantas Kovalenko ir... pelnė išlyginamąjį įvartį (2:2).

Savo paskutinėse rungtynėse „9:2“ taip pat po permainingos kovos 3:2 palaužė „Jėgerius“. Po  šio mačo susiklostė tokia situacija, kad trys komandos surinko po lygiai taškų, o tarpusavyje pasidalino po pergalę. Teko pasitelkti matematiką. Pagal įmuštus įvarčius: „9:2“ – „Vetrolita-ISG“ 1:2, „Muškietininkai“ – „Vetrolita-ISG“ 3:0, „9:2“ – „Muškietininkai“ 3:1.

Blogiausias įmuštų-praleistų įvarčių santykis buvo „Vetrolitos-ISG“ (-2), todėl šiai ekipai atiteko trečioji vieta. Kitų dviejų komandų įvarčių balansas buvo lygus (+1), todėl teko pasižiūrėti, kaip šios komandos sužaidė tarpusavyje. Čia „9:2“ buvo pajėgesni už „Muškietininkus“. Tad „9:2“ tapo „Šikšnosparnio“ turnyro nugalėtojais, o „Muškietininkai iškovojo antrąją vietą.

Galutinė  turnyrinė lentelė atrodo taip  (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.“9:2“ 5 3 1 1 14-8 10
2.“Muškietininkai“ 5 3 1 1 8-3 10
3.“Vetrolita-ISG“ 5 3 1 1 10-9 10
4.“Jėgeriai“ 5 2 1 2 7-7 7
5.“Klevas“ 5 1 2 2 10-10 5
6.“Panoteriai“ 5 0 0 5 1-13 0

Po varžybų prizininkės komandos buvo apdovanotos taurėmis, o žaidėjai – medaliais. 4-6 vietas užėmusios komandos už dalyvavimą gavo padėkos taures. Apdovanojimus teikę kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė, kuri visus šešiolika metų nepraleidžia tokių naktinių varžybų. Vyr. teisėjas A. Sakavičius dėkojo direktoriai ir už paramą įgyvendinant tokį renginį. Ne vienerius metus įvairius rajoninius, ir ne tik, futbolo renginius organizuojantis A. Sakavičius taip pat sulaukė padėkų iš direktorės, komandų vadovų...

GYTIS RAMANAUSKAS