Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje atidarytas naujas pėsčiųjų takas – laiptai į Rimkus

Trečiadienis, 04 November 2020 13:57 Parašė 
Jonavoje atidarytas naujas pėsčiųjų takas – laiptai į Rimkus A.Reipos nuotr.

Jonavoje trečiadienį atidarytas naujas pėsčiųjų takas, jungiantis Joninių slėnį, slidinėjimo  trasos  papėdę  ir Užimtumo tarnybos pastatą Rimkų mikrorajone.

Apie 220 m. ilgo takas viršutinėje dalyje išsišakoja į dvi atkarpas. Pietinė atkarpa nukreipta į šaligatvį ties Užimtumo tarnyba, šiaurinė atkarpa nukreipta į kitą pėsčiųjų ir dviračių taką.

Tako danga – pilkos spalvos betoninės trinkelės. Trasoje įrengtos gelžbetoninės laiptų pakopos, cinkuoti turėklai, poilsio aikštelės su mažosios architektūros elementais – suoliukais ir šiukšliadėžėm.

Takas apšviestas LED tipo šviestuvais.

Naujojo tako trasa yra per stati, kad ja savarankiškai galėtų judėti neįgalieji ar mamos su vežimėliais. Jų patogumui šalia naujųjų laiptų driekiasi anksčiau įrengtas dviračių takas.

„Šie laiptai – tai mūsų rinkiminis pažadas miestui ir jonaviečiams, įrašytas rinkimų programoje. Gal jų žmonės ir nelabai skaito, tačiau mes stengiamės programinius įsipareigojimus vykdyti“, - sakė Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Rajono meras naująjį taką simboliškai atidarė kartu su savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Birute Gailiene ir Jonavos miesto seniūne Egle Pinkevičiene.

M. Sinkevičius miestą tvarkančios įmonės „Jonavos paslaugos“ atstovų prašė rūpintis ir prižiūrėti naująjį taką, o bendrovės direktoriaus pavaduotojui Povilui Beišiui įteikė simbolinę šluotą.

Savivaldybės, Jonavos seniūnijos ir „Jonavos paslaugų“ atstovai laiptų papėdėje pasodino pirmąjį ąžuoliuką – vėliau laiptų prieigose bus sodinama daugiau ąžuolų.

Naująjį taką Jonavoje įrengė statybų bendrovė „Doresta“, taką projektavo UAB „Urban Line“.

Jonavos savivaldybės inf.