Paskelbtas Futbolas

Juodkalnijoje Lietuvos futsal rinktinė sieks kelialapio į Europos čempionatą

Pirmadienis, 02 November 2020 14:46 Parašė 

Lietuvos nacionalinė futsal rinktinė ankstų šeštadienio rytą išskrido į Juodkalniją, kur antradienį žais pirmąsias Europos čempionato atrankos atkrintamųjų varžybų rungtynes. Nepaisant to, kad burtai lėmė vieną stipriausių varžovų šioje stadijoje, lietuviai į Balkanus išvyko parsivežti pergalę.

„Matosi, kad varžovai yra ir fiziškai, ir techniškai stiprūs. Galvoju, kad rungtynėse netrūks fizinės kovos, o galiausiai mes laimėsime – tiek ten, tiek Lietuvoje“, - komentavo neseniai iš Kauno „Vyčio“ į Jonavos „Vikingus“ persikėlęs vienas rinktinės lyderių Vladimiras Derendiajevas.

Šios rungtynės turėjo būti sužaistos dar balandžio mėnesį, tačiau dėl pasaulinės pandemijos rungtynės nukeltos į lapkritį. Per tą laiką lietuviai sužinojo potencialius varžovus Europos čempionato finaliniame etape, jei tik į jį patektų. Lietuvos – Juodkalnijos poros nugalėtojų lauktų akistatos su Italijos, Belgijos ir Suomijos salės futbolininkai.

Jevgenijaus Ryvkino auklėtiniai treniruočių procesą būsimai dvikovai pradėjo dar liepos mėnesį. Rugsėjį ekipa sudalyvavo stovykloje, tačiau suplanuotų kontrolinių rungtynių sužaisti, deja, galimybių neturėjo. Kalbant apie Juodkalnijos rinktinę, J.Ryvkinas pažymi varžovų jėgą ir atletiškumą.

„Visos Balkanų pusiasalio komandos pasižymi jėga ir atletiškumu, jų komandos mėgsta žaisti kontratakuojantį futbolą, todėl mes turime būti pasiruošę atkakliai kovai. Aikštėje bus labai motyvuotas varžovas, kuris kovos iki paskutinės sekundės. Neverta tikėtis, kad varžovas gali mūsų neįvertinti. Laukiame labai sunkių rungtynių“, - komentavo J. Ryvkinas.

Iškart po rungtynių abi rinktinės keliaus į Lietuvą, kur lapkričio 8 dieną bus žaidžiamos atsakomosios rungtynės. Ši dvikova įvyks Jonavoje, jų pradžia – 19:30 valandą. Tiesioginę rungtynių transliaciją galima bus stebėti per SPORT1 televiziją.

Lietuvos futsal rinktinės sudėtis: Kirilas Levšin, Albertas Voskunovič, Artūras Juchno, Mantas Makutunovičius, Deividas Reimaris, Egidijus Žagaras, Justinas Zagurskas, Vladimir Derendiajev, Lukas Sendžikas, Aurimas Pukevičius, Elvinas Navickas, Aurimas Skurdelis, Edgaras Baranauskas, Laurynas Glinskis.

GYTIS RAMANAUSKAS