Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

B. Gailienė traukiasi iš pareigų – bus siūloma į mero pavaduotojus

Trečiadienis, 28 October 2020 14:35 Parašė 

Ateinančią savaitę Jonavos rajono savivaldybės tarybos posėdyje turėtų būti svarstomas klausimas dėl administracijos direktoriaus pavaduotojos Birutės Gailienės atleidimo iš pareigų pačios prašymu.

B. Gailienė planuoja sugrįžti dirbti į miesto tarybą, kurios mandato kadencijos pradžioje atsisakė dėl nesuderinamų pareigų savivaldybėje. 

Permainos rajono taryboje susijusios su tarybos nario, mero pavaduotojo Eugenijaus Sabučio išrinkimu į LR Seimą. Tapęs Seimo nariu, E. Sabutis neteks tarybos nario mandato – jo vietą taryboje turėtų užimti B. Gailienė. Tokią galimybę numato Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas.

Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius teigia, kad B. Gailienei sugrįžus į rajono tarybą, dar kitame posėdyje siūlys jos kandidatūrą į mero pavaduotojo pareigas. Sprendimą priimti taryba turės per slaptą balsavimą.

„Įvykę Seimo rinkimai reikalauja tam tikrų permainų rajono taryboje, todėl, pasitarę su koalicijos partneriais, sutarėme į mero pavaduotojo pareigas siūlyti B. Gailienę. Esu įsitikinęs, kad kandidatės patirtis ir kompetencijos šiandien geriausiai užtikrins mero pavaduotojo veiklos tęstinumą švietimo, socialinės paramos, sporto, jaunimo užimtumo ir kitose srityse, kurios vicemerui yra priskirtos“, - sako rajono meras M. Sinkevičius.

B. Gailienė gimė ir mokėsi Jonavoje, ji yra baigusi Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakultetą, kur įgijo informacijos ir komunikacijos bakalauro diplomą, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete įgijo informacijos ir komunikacijos magistro laipsnį.

Jonavos savivaldybės inf.