Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje atidaryta dar viena vaikų žaidimų aikštelė

Antradienis, 27 October 2020 15:59 Parašė 

Jonavos miesto Kosmonautų mikrorajone antradienį atidaryta nauja vaikų žaidimų aikštelė. Laisvalaikio zonoje prie Kosmonautų g. 9 namo įrengtas daugiafunkcis žaidimų kompleksas, įvairios supynės, karuselės.

Jonavos rajono savivaldybė jau kurį laiką investuoja į mažųjų miesto gyventojų laisvalaikio infrastruktūrą ir per metus mieste įrengia po naują žaidimų aikštelę.

Anksčiau naujos aikštelės jau įrengtos Lakštingalų, Kulviečio, Rimkų mikrorajonuose.

Pernai nauja laisvalaikio erdvė atidaryta miesto centre esančiame Ramybės skvere.

„Aikštelių vietas planuojame taip, kad ilgainiui jos atsirastų kilometro spinduliu viena nuo kitos ir stengiamės, kad kiekvienoje vietoje vaikai rastų originalių, jiems patinkančių priemonių ir įrengimų“, - sako Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Laisvalaikio erdvės Kosmonautų gatvėje įrengimo kaina – 73,5 tūkst. eurų. Visi aikštelės įrenginiai atitinka ES saugumo ir kokybės standarto reikalavimus.

Praėjusiais metais Jonavos rajono savivaldybė vykdė gyventojų apklausą ir parengė strateginį rajono plėtros planą bei suformavo rajono viziją iki 2027 metų: Jonava – tai kraštas, kuriame patogu gyventi, dirbti, leisti laisvalaikį ir auginti vaikus. 

Jonavos savivaldybės inf.