Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

FK „Jonava“ futbolininkams – mažiausiai bronzos medaliai

Pirmadienis, 26 October 2020 16:18 Parašė 

Praėjusį sekmadienį „Jonavos“ ekipa sužaidė paskutiniąsias LFF I lygos sezono rungtynes namuose prieš Telšių „Džiugo“ komandą. Rungtynės baigėsi be įvarčių 0:0 ir tai reiškia, kad jonaviečiai užsitikrino mažiausiai trečiąją vietą turnyrinėje lentelėje. „Jonavos“ ekipai dar liko sužaisti vieną mačą su dabartine lydere „Nevėžio“ komanda, o būsimų rungtynių baigtis gali lemti netgi aukštesnę medalio prabą.

Jonavoje vykęs mačas buvo labai lygus, įtemptas ir atkaklus, ką parodo ir jo rezultatas. Nė viena komanda neturėjo ryškios iniciatyvos, veiksmas daugiausiai vyko aikštės viduryje, kur kova buvo tikrai atkakli.

19-ąją minutę „Jonava“ turėjo pakankamai gerą progą, tačiau Jono Ulberkio perdavimas Laurynui Stonkui į baudos aikštelę adresato nepasiekė ir šanso įgyvendinti nepavyko. Po kelių minučių panašus epizodas jau buvo prie Martyno Matuzo saugomų vartų, bet svečiai iš Žemaitijos sostinės taip pat nepasinaudojo proga, nes jų legionierius iš Japonijos Ryu Sakurai nepasiekė komandos draugo jam siųsto kamuolio.

Praėjus dar kiek daugiau nei dešimt minučių grubiai varžovų baudos aikštelėje buvo nuverstas Paulius Osauskas, tačiau teisėjai šiame epizode neįžvelgė varžovų pražangos ir mačas vyko toliau, nepaisant gausių nepasitenkinimo šūksnių iš „Jonavos“ komandos gerbėjų pusės.

„Džiugo“ puolimas taip pat nebuvo pasyvus – pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą „Jonavos“ ekipos baudos aikštelėje buvo sukelta nedidelė audra, kai žaidėjai vis stengėsi išmušti kamuolį link varžovų vartų, tačiau svečiai buvo užgulę vartus. Vis dėlto jonaviečiai per šią ataką jonaviečiai apsigynė.

Antrajame kėlinyje abi komandos turėjo po kelias vadinamąsias „pusproges“ – jau minėtas J. Ulberkis, tradiciškai realizuojantis „Jonavos“ komandos standartines situacijas, porą kartų buvo arti varžovų vartininko Mariaus Paukštės nuginklavimo, bet jo baudos smūgiai vis dėlto buvo netikslūs.

Artėjant 70-ajai mačo minutei „Džiugo“ žaidėjas Rokas Stanulevičius gavo puikią progą įmušti įvartį, smūgiavo iš vos kelių metrų atstumo, tačiau M. Matuzas buvo savo vietoje ir pagavo į vartus skriejantį kamuolį. Panaši situacija susidarė ir po kelių minučių, kai kitas „Džiugo“ japonas Yudai Koike atsidūrė prieš „Jonavos“ vartus, bet šeimininkų kapitonas savo tvirtovės vartus ir vėl apgynė.

Mačo pabaigoje abi ekipos dar apsikeitė epizodais, po kurių galėjo būti įmušti įvarčiai, tačiau galutinio rezultato tai nepakeitė.

„Jonavos“ komandos vyriausiasis treneris Eisvinas Utyra po mačo dėkojo tiek savo žaidėjams, tiek sirgaliams, tiek visai klubo administracijai už sėkmingai susiklosčiusį sezoną.

„Tikrai dėkoju visai bendruomenei, mūsų vyrukai parodė, kad yra brandi komanda, puiki atmosfera rūbinėje ir šis sezonas tikrai buvo geras“, - sakė treneris.

FK „Jonava“ sudėtis – Martynas Matuzas; Jonas Ulberkis, Gytis Vasylius, Benas Spietinis, Artūras Rocys, Julius Aleksandravičius, Bogdan Petrescu (nuo 46 min. Tadas Eliošius), Dominykas Daunoravičius (nuo 46 min. Rokas Takarevičius), Alin Ghidurea, Paulius Osauskas, Laurynas Stonkus.

Būtent priešpaskutinis turas sudėlioti taškus ant „i“ dar nesugebėjo. Jau aišku, kad pirmosios trys komandos jau pasidalins medalius, tačiau vis dar neaišku kokių spalvų.

Jonaviečiai pačiu optimistiškiausiu variantu gali užkopti ir ant antrosios apdovanojimų pakylos laiptelio. Čia sąlyga yra tokia, kad jie ne tik patys paskutinėse rungtynėse turi įveikti kėdainiečius, bet laukti, kad nesėkmę patirs ir Kauno „Hegelmann Litauen“. Šiame ture kauniečiai savo aikštelėje po permainingos kovos 1:0 palaužė Alytaus „Dainavą“, o „Nevėžis“ Panevėžyje pelnė tik tašką (1:1). Dar viename mače FA „Šiauliai“ 4:1 įveikė „Vilniaus Vytį“, o nugalėtojams Rokas Gedminas pelnė visus keturis įvarčius.

Tad, jei kėdainiečiai pralaimėtų jonaviečiams, galimybę tapti lygos nugalėtoju turi ir „Hegelmann Litauen“ klubas.

Po šių susitikimų kovoje dėl 1-8 vietų turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Nevėžis 19 14 3 2 44-12 45
2 Hegelmann Litauen 19 13 4 2 36-12 43
3 Jonava 19 12 5 2 38-17 41
4 Džiugas 19 10 5 4 33-19 35
5 Šiauliai 19 10 2 7 42-24 32
6 Dainava 19 10 2 7 28-18 32
7 Vilniaus Vytis (-3) 19 9 3 7 34-35 27
8 Panevėžys B 19 5 3 11 31-43 18

Rezultatyviausių žaidėjų sąraše toliau pirmauja „Nevėžio“ futbolininkas Evaldas Kugys, kurio sąskaitoje 14, tačiau praėjusią savaitę du įvarčius įmušęs jaunasis žalgirietis Meinardas Mikulėnas susilygino  su kėdainiečiu ir taip pat savo sąskaitoje turi 14 tikslių smūgių. Jonavietis L. Stonkus yra pelnęs 7 įvarčius.

Spalio 31 d., šeštadienį, bus sužaisti paskutinieji čempionato susitikimai, po kurių ir paaiškės galutinės komandų vietos. Tądien nuo 13.00 val. Kėdainiuose FK „Jonava“ susitiks su šeimininkais FK „Nevėžis“ futbolininkais.

GYTIS RAMANAUSKAS