Paskelbtas Futbolas

Rajono mažojo futbolo mėgėjai išsidalino apdovanojimus

Antradienis, 13 October 2020 10:30 Parašė 

Spalio 9 dieną, penktadienį, baigėsi 2020 metų Jonavos rajono mažojo (7x7) futbolo pirmenybės, kuriose šiemet varžėsi penkios komandos. Paskutinės dvejos rungtynės buvo daugiau formalumas ar prestižo reikalas. Jau prieš paskutinįjį turą buvo aiškios visos trys prizinės vietos.

Kiekviena komanda sezono eigoje tarpusavyje sužaidė po tris kartus. Lyderių dvikovoje pirmosios  tarpusavio pergalės siekė „Gaschema“, kuri prieš „Klevą“ vieną kartą buvo pralaimėjusi, ir kartą rungtynės baigėsi taikiu rezultatu. Mačas vėl vyko labai permainingai, tačiau šįkart – ir labai rezultatyviai. Jau prasidėjus susitikimui „Gaschema“ ekipos žaidėjas P. Kvedaravičius išvedė ekipą į priekį. Tačiau, kaip parodė vėlesni įvykiai, abi komandos dar pirmajame kėlinyje ir ne po  kartą keitėsi tiksliais smūgiais. Visgi, po A. Antanavičiaus ir  dviejų J. Medvedevo įvarčių „Klevas“ pirmavo 3:2. Po pertraukos Š. Sabatauskas atstatė pusiausvyrą, bet po kelių minučių D. Šichranovas pelnė pergalingą šių rungtynių įvartį. „Klevas“ laimėjo 4:3 ir ne tik padidino atotrūkį nuo persekiotojų, bet ir įrodė savo pranašumą prieš antrąją vietą užėmusią „Gaschemą“.

Dar vienas susitikimas taip pat  buvo formalumas, tačiau reiktų prisiminti ankstesnių rungtynių priešistorę. „Vetrolita-ISG“ susitiko su „Jonavos policija“. Šįkart pirmieji iškovojo pergalę rezultatu 3:1 ir visus tris įvarčius pasiekė komandos lyderis ir rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas M. Legačinskas. „Vetrolita-ISG“ užėmė trečiąją vietą ir nuo antrosios atsiliko tik dviem taškais. O jei prisiminti jau  minėtą priešistorę, tai būtent policijos komanda sezono pradžioje atėmė, pasirodo, tris brangius taškus iš „Vetrolitos-ISG“, kuriems dabar „kainavo“ gal ir antrąją poziciją.

Galutinė rajono mažojo futbolo pirmenybių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios,  pralaimėjimai, įmušti-praleisti varčiai, taškai):

1 Klevas 12 10 1 1 48-30 31
2 Gaschema 12 7 1 4 33-16 22
3 Vetrolita-ISG 12 6 2 4 35-24 20
4 Ultros 12 1 4 7 25-45 7
5 Jonavos policija 12 1 2 9 24-50 5

Per 30 sužaistų rungtynių įmušti 165 įvarčiai (vidutiniškai po 5,5 įvarčio per rungtynes).

Rezultatyviausi žaidėjai:

M. Legačinskas ("Vetrolita-ISG")

16

M. Stankevičius ("Klevas")

11

D. Šichranovas ("Klevas")

9

A. Antanavičius ("Klevas")

8

K. Leonovičius ("Gaschema")

7

A. Liutkus ("Jonavos policija")

6

D. Pocius ("Vetrolita-ISG")

6

J. Sosedkinas ("Ultros")

5

J. Medvedevas ("Klevas")

5

 

Statistika

XV turas

29.“Vetrolita-ISG“ – „Jonavos policija“ - 3:1 (3:1)

Spalio 9 d. Jonavos KKSC stadiono dirbtinės dangos aikštė. Teisėjas A. Sakavičius.

Įvarčiai: 4 min. M. Legačinskas 1:0, 11 min. M. Legačinskas 2:0, 15 min. E. Ruzas 2:1, 22 min. M. Legačinskas 3:1.

30.“Klevas“ – „Gaschema“ - 4:3 (3:2)

Spalio 9 d. Jonavos KKSC stadiono dirbtinės dangos aikštė. Teisėjas A. Janovskis.

Įvarčiai: 6 min. P. Kvedaravičius 0:1, 11 min. J.  Medvedevas 1:1, 17 min. A. Antanavičius 2:1, 19 min. K. Leonovičius 2:2, 21 min. J. Medvedevas 3:2, 31 min. Š. Sabatauskas 3:3, 36 min. D. Šichranovas 4:3.

Pasibaigus susitikimams, komandas ir žaidėjus taurėmis, medaliais, prizais sveikino kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė, šių varžybų organizatorius, vyr. teisėjas Algimantas Sakavičius. Asmeniniais prizai buvo įteikti geriausiems kiekvienos komandos žaidėjams: Arūnui Antanavičius (“Klevas“), Karoliui Leonovičiui („Gaschema“), Jevgenijui Ovčinikovui („Vetrolita-ISG“), Modestui Gabului („Ultros“) ir Andriui Liutkui („Jonavos policija“).

Rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju tapo ir prizas atiteko („Vetrolita-ISG“) ekipos atakų lyderiui Matui Legačinskui, o geriausiu vartininku pripažintas nugalėtojų („Klevas“) komandos žaidėjas Irmantas Kovalenko.

Rugsėjo 26 dieną Palangoje vyko XIII-ųjų Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių finalinis etapas, kuriame dalyvavo daugiau kaip 50 savivaldybių. Būtent žaidynėse Šveicarijos seniūnija tapo futbolo varžybų nugalėtoja. Šveicarijos seniūnijos sporto organizatorius Valdas Zinys įteikė padėkas šios komandos žaidėjams: Irmantui Kovalenko, Martynui Stankevičiui, Denisui Šichranovui. Matui Legačinskui, Ruslanui Fiodorovui, Dainiui Vilkaičiui, Dariui Regelskiui, Modestui Gabului.

GYTIS RAMANAUSKAS