Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje oficialiai prasidėjo baseino statybos

Penktadienis, 02 October 2020 15:46 Parašė 

Jonavoje penktadienį oficialiai prasidėjo naujo miesto baseino statybos darbai, kurių pradžia simboliškai pažymėta kapsulės su laišku ateities kartoms įkasimu.

Jonaviečių labai laukiamas objektas statomas miesto stadiono teritorijoje greta Joninių slėnio bei Jonavos sporto arenos – šią vietą pasirinko patys gyventojai, dalyvavę savivaldybės apklausoje.

Moderniame 4420 kv. m. pastate suprojektuotas keturių takelių plaukimo baseinas, atskiras baseinas kūdikiams, vandens pramogų ir pirčių zona, erdvė kavinei.

„Džiaugiuosi, kad šiais metais, kai Jonava švenčia 270-ties metų sukaktį, mes pradedame statyti dar vieną labai svarbų objektą, - kapsulės įkasimo ceremonijoje kalbėjo Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

- Tokios statybos būtų neįmanomos be centrinės valdžios ir savivaldybės bendradarbiavimo. Ši Vyriausybė finansuoja mūsų pėsčiųjų tilto projektą, ženkliai prisidėjo prie stadiono rekonstrukcijos darbų, o dabar prisideda ir prie baseino statybų. Tikiuosi, kad ir būsima nauja Vyriausybė supras vietos gyventojų poreikius ir pratęs finansavimą“.

Baseino statybų sutarties vertė – 8 mln. 336 tūkst. eurų. Iki šių metų pabaigos planuojama atlikti darbų už 650 tūkst. eurų.

Jonavos baseino pastatą projektavo UAB „Simper“, stato – įmonių grupė „Statybos ritmas“.

Simbolinės kapsulės įkasimo ceremonijos metu laišką ateities kartoms pasirašė Jonavos rajono meras M. Sinkevičius, statybų ir projektavimo įmonių vadovai Gintaras Vilutis ir Vilmantas Padaiga, o taip pat Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius bei Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė.'

Jonavos savivaldybės inf.