Naujas sukčiavimo būdas „Jus nufotografavo trikojis“

Ketvirtadienis, 01 October 2020 15:07 Parašė 

Policijos pareigūnai įspėja gyventojus apie naują sukčiavimo būdą, kurį neteisėtai pasipelnyti norintys asmenys gali panaudoti prieš transporto priemonių vairuotojus. Policijos įvykių registre pastaruoju metu buvo užregistruotas pranešimas, kad asmeniui paskambino policijos pareigūne prisistačiusi moteris, kuri teigė, jog pranešėjas yra nufotografuotas „trikojo“ greičio matuoklio ir jam gresia teisės vairuoti atėmimas iki pusės metų. Spėjama, kad ši nauja schema gali būti naudojama ir toliau, siekiant apgaulės būdu išvilioti asmenų elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus.

Jeigu sulaukėte sukčiaus skambučio, klauskite informacijos apie savo automobilį, kur tiksliai ir kuriuo metu padarėte Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Primename, kad policijos pareigūnai NIEKADA neprašo asmens duomenų ar banko prisijungimo kodų. Išskirtiniais atvejais, paskambinę pareigūnai turi detalią informaciją apie pažeidimą ir pasiteirauja kokiu adresu ar elektroninio pašto adresu Jums atsiųsti išrašytus dokumentus. Apmokėjimą už baudą, jeigu esate kaltas, pagal nurodytą kodą pavedimu ar terminale mokate patys.

Šiandien, spalio 1ąją, minint Kelių policijos dieną, linkime kantrybės kelyje, budrumo vairuojant ir tolerancijos kitiems eismo dalyviams.

Policijos inf.