Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

„Klevo“ keturiasdešimtmečiai siekia prizinės vietos

Antradienis, 29 September 2020 16:21 Parašė 

2020 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) senjorų čempionato keturiasdešimtmečių ir vyresnių grupėje į prizininkų trejetą siekia įsiveržti Jonavos „Klevo“ senjorai. Šioje amžiaus grupėje varžosi aštuonios ekipos. Ir nors iki pirmenybių pabaigos liko vos vienas turas, tačiau pirmos dvejos vietos jau aiškios ir tik dėl trečiosios pozicijos vis dar kovoja Jonavos ir Šiaulių komandos.

Ukmergėje vykusiame ture „Klevo“ futbolininkams reikėjo pasiekti dvi pergales ir prizinė vietą jau būtų garantuota. Visgi, Jonavos senjorai pirmajame mače su Kėdainių „Nevėžiu“ vijosi varžovus ir Virginijaus Nutauto įvartis leido pabaigti mačą lygiosiomis (1:1).

Antrose rungtynėse tik jų pabaigoje jonaviečiai 2:0 palaužė šeimininkus Ukmergės „Vienybės“ futbolo senjorus. Po sykį pasižymėjo Tadas Papečkys ir Denisas Šichranovas.

Jau dabar aišku, kad nugalėtojais tapo Alytaus „Dainavos“ senjorai, o antrąją vietą užėmė Kauno „Virpstas“. Jonavos „Klevas“ dabar užima trečiąją vietą, tačiau visi taškai bus sudėlioti paskutinėse rungtynėse. Jonaviečiai varžysis su dar taškų nepraradusia dzūkų ekipa, o ant kulnų lipanti „Šiaulių liūtai“ komanda varžysis su Ukmergės „Vienybe“. Jei Jonavos senjorai iškovotų bent tašką, taptų trečiosios vietos laimėtojais.

5-ojo ir 6-ojo turų rezultatai: FK „Šilutės veteranai“ – Kauno „Šilainiai“ 3:1, FK „Šiaulių liūtai“ – Alytaus „Dainavos senjorai“ 0:2, „Vienybė“ – „Virpstas“ 1:5, FK „Šilutės veteranai“ – FK „Šiaulių liūtai“ 1:3, „Šilainiai“ – „Dainavos senjorai“ 1:5, „Virpstas“ – „Nevėžis“ 3:1.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Alytaus "Dainava" 6 6 0 0 41-4 18
2 Kauno "Virpstas" 6 5 0 1 19-10 15
3 Jonavos "Klevas" 6 3 2 1 14-7 11
4 Šiaulių FK Liūtai" 6 3 0 3 11-9 9
5 FK "Šilutės veteranas" 6 2 0 4 5-25 6
6 FK "Kauno Šilainiai" 6 1 1 4 7-17 4
7 Kėdainių "Nevėžis" 6 1 1 4 4-18 4
8 Ukmergės FK "Vienybė" 6 1 0 5 8-19 3

Per paskutinius du turus „Virpsto“ žaidėjas Ričardas Beniušis įmušė net aštuonis įvarčius ir dabar jo sąskaitoje jų jau 12. Tuo būdu tapo rezultatyviausiu žaidėju.

Praėjusį savaitgalį vyko ir penkiasdešimtmečių bei vyresnių varžybos. Jose savo aikštelėje rungtyniavo ir Jonavos „Klevo“ senjorai, tačiau šįkart buvo pasiektas vos vienas taškas. Jonaviečiai  su Joniškio „Skaistgirys-Žvelgaitis“ ekipa iškovojo nulines lygiąsias, o antrajame mače 2:3  pripažino Kaišiadorių „Savingės“ pranašumą (2:3). Rungtynėse vieną įvartį pelnęs Jevgenijus Medvedevas savo skaičių padidino iki aštuonių bei toliau lieka rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju. Tuo tarpu „Klevo“ komanda išlieka antroje turnyrinės lentelės dalyje.

GYTIS RAMANAUSKAS