Paskelbtas Sportas

„Lietava B“ pirmosiose rungtynėse namuose sutriuškino „Šilą-2“

Trečiadienis, 11 May 2016 03:00 Parašė 

2016 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) antrosios lygos čempionatas atkeliavo ir į Jonavą. Kūno kultūros ir sporto centro stadione vyko Pietų zonos rungtynės tarp Jonavos „Lietava B“ ir Kazlų Rūdos „Šilas-2“ komandų. Pastarajai ekipai tai buvo pirmosios rungtynės šį sezoną, o jonaviečiai savo sąskaitoje iki šio mačo jau turėjo po pergalę ir pralaimėjimą.

Jau pirmojo kėlinio pirmosiomis minutėmis „Lietava B“ futbolininkai varžovai parodė, kad yra nusiteikę savo aikštelėje pasiekti pergalę. Sudėtį sustiprinusi keliais pagrindinės sudėties žaidėjais, Pauliaus Vizbaro treniruojamas jaunimas iš karto išsiveržė į priekį. Atakos smaigalyje atsidūrė ir tiksliu smūgiu svečių vartininką įveikė pagrindinės sudėties žaidėjas Marius Ganusauskas. Kaip parodė vėlesni įvykiai, būtent „Lietavos“ klubo žaidėjai padėjo pagrindą šios dienos sėkmingam žaidimui. Po greitos atakos vienas prieš varžovų vartininką iššoko Lukas Miščiukas, kuris pergudravęs jį padvigubino persvarą.

Antrosios rungtynių pusės pradžioje savo meistriškumą pademonstravo M. Ganusauskas ir įmušė savo antrąjį bei trečiąjį komandos įvartį. Besibaigiant susitikimui prasidėjo varžovų triuškinimas. Įspūdingą įvartį pasiekė Donatas Velička, kurio smūgiuotas kamuolys iš tolimo atstumo tiesiog pataikė į vartų deviniukę, kaip kalbant futbolo terminologija – nukabinant voratinklį. Dar po kelių minučių D. Velička padėjo tašką šiame mače ir „Lietava B“ šventė antrąją pergalę sezone rezultatu 5:0 (2:0).

„Lietava B“ sudėtis – Andrius Skorupskas (nuo 77 min. Justas Ulickas), Ignas Keliauskas, Rokas Pranas Stupuras, Ugnius Uscilas (nuo 73 min. Martynas Lapinskas) , Dovydas Makarovas, Valdyslav Chernyakov, Lukas Miščiukas (nuo 62 min. Tomas Makauskas), Gytis Vasylius (nuo 69 min. Arnas Čičinskas), Donatas Velička, Marius Ganusauskas (nuo 68 min. Domantas Dūda), Kristijonas Martinaitis.

Kiti rezultatai: Prienų „Rūdupis“ – Kauno „Lygis“ 1:2, Kybartų „Sveikata“ – Alytaus DFK „Dainava 2-SRC“ 0:0, Alytaus FA „Dainava“ – Marijampolės „Sūduva B“ 8:1, „Lygis“ – „Sūduva B“ 3:0.

Po šių rungtynių Pietų zonos turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.FA „Dainava“               2          2              0              0                  16-3                6

2.“Lietava B“                3          2              0              1                  10-3                6

3.“Lygis“                         3          2               0             1                   6-3                 6

4.„Sveikata“                   2          1               1              0                   2-1                4

5.“Stumbras B“              1         1               0              0                    2-0                3

6.“Dainava 2-SRC“        2         0               1              1                    1-5               1

7.“Šilas-2“                      1         0                0             1                    0-5               0

8.“Rūdupis“                    2        0                 0             2                   3-10              0

9.“Sūduva B“                 2         0                0             2                    1-11              0

Gegužės 20 d., penktadienį, „Lietava B“ rungtyniaus Kybartuose su „Sveikata“ ekipa. Rungtynių pradžia 19.00 val.