Paskelbtas Futbolas

Rajono pirmenybės: likus vienam turui prizininkai išsidalino vietas

Antradienis, 29 September 2020 16:15 Parašė 

Atrodo visai neseniai 2020 metų Jonavos rajono mažojo (7x7) futbolo pirmenybių varžybose buvo neaiškus komandų išsidėstymas kovojant dėl prizinių vietų, tačiau po keturioliktojo turo kovų viso komandos jau pasidalino konkrečias prizines vietas.

„Ultros“ komanda savo varžybas jau baigė, o kitoms dar liko po vienerias rungtynes, tačiau jau dabar žinomos pirmos trys pozicijos. Tik paskutinės rungtynės gali lemti paskutiniąją vietą pirmenybėse, jei pergalę iškovotų „Jonavos policija“, tai ji šokteltų į ketvirtąją vietą.

Labai svarbios rungtynės vyko tarp „Klevo“ ir „Vetrolita-ISG“ ekipų. Mačas lėmė turnyrinės lentelės išsidėstymą ir „Vetrolita-ISG“ komandos laimėjimo atveju, galėjo stipriai pakoreguoti situacija. Visgi, „Klevo“ futbolininkai labai greitai 8 ir 9 min įmušė du įvarčius. Tai leido jiems valdyti situaciją aikštelėje. Aišku, jų varžovai rankų nenuleido ir visomis išgalėmis kabinosi į teigiamą rezultatą. Du kartus šiems pavyko sušvelninti rezultatą, tačiau paskutinę susitikimo minutę „Klevo“ žaidėjas J. Medvedevas padėjo tašką šiame mače ir čempionate, nes pergalė 4:2, „Klevui“ atnešė pirmąją vietą pirmenybėse. Tuo tarpu „Vetrolita-ISG“ komandai žlugo viltys dar labiau  sumažinti atsilikimą iki „Gaschemos“ ir viską išspręsti paskutinėse rungtynėse. „Vetrolita-ISG“ iškovojo trečiąją vietą.

Pirmenybėse durimis trinktelėjo „Ultros“, kurie būtent savo paskutinėse rungtynėse iškovojo pirmąją ir vienintelę pergalę. Šie savo solidžiu žaidimu antroje rungtynių pusėje 5:2 parklupdė į paskutiniąją vietą nukritusią „Jonavos policiją“. Nugalėtojas po du įvarčius įmušė D. Makarovas ir M. Gabulas.

Per 28 sužaistas rungtynes įmušti 154 įvarčiai (vidutiniškai po 5,5 įvarčio per rungtynes).

Rezultatyviausi žaidėjai: 

M. Legačinskas ("Vetrolita-ISG") 13
M. Stankevičius ("Klevas") 11
D. Šichranovas ("Klevas") 8
A. Antanavičius ("Klevas") 7
K. Leonovičius ("Gaschema") 6
A. Liutkus ("Jonavos policija") 6
D. Pocius ("Vetrolita-ISG") 6
J. Sosedkinas ("Ultros") 5

Statistika

XIV turas

27.“Klevas“ – „Vetrolita-ISG“                         4:2 (3:2)

Rugsėjo 24 d. Jonavos KKSC stadiono  dirbtinės dangos aikštelė. Teisėjas A. Sakavičius.

Įvarčiai:8 min. D. Majauskas 1:0, 9 min. A. Antanavičius 2:0, 14 min. M. Legačinskas 2:1, 19 min. M. Stankevičius 3:1, 25 min. D. Pocius 3:2, 50 min. J. Medvedevas 4:2.

31 min. D. Šichranovas („Klevas“) nerealizavo 9 m baudinio.

28.“Jonavos policija“ – „Ultros“                       2:5 (0:1)

Rugsėjo 24 d. Jonavos KKSC stadiono  dirbtinės dangos aikštelė. Teisėjas A. Janovskis.

Įvarčiai: 6 min. D. Makarovas 0:1, 30 min. A. Vaitiekauskas 1:1, 35 min. J. Sosedkinas 1:2, 38 min. D. Makarovas 1:3, 40 min. M. Gabulas 1:4, 45 min. M. Gabulas 1:5, 50 min. G. Blaževičius 2:5.

Paskutiniosios dvejos rungtynės ir sezono pabaiga numatoma spalio 9 d.

GYTIS RAMANAUSKAS