Paskelbtas Renginiai

Pirmokų krikšto diena

Penktadienis, 18 September 2020 15:24 Parašė 

Netikėta žinia sudrebino Senamiesčio gimnazijos pirmokų bendruomenę pirmadienio popietę – rytoj pamokų nebus! Kaip? Kodėl? Kažkoks kosmosas!

Audringai pasidžiaugę, jie neramiai laukė rugsėjo 15-osios ryto. Dešimtą valandą visos klasės rinkosi į nurodytą vietą. Ten prasidėjo pirmokų krikštynos. Nustebino tai, kad kiekviena užduotis jiems buvo siunčiama į socialinį tinklą iš centrinio II klasių mokinių štabo, veikusio gimnazijoje.

Naujokai nekrikštai nuoširdžiai ir linksmai atliko išradingas antrokų paruoštas užduotis. Šokinėjo, bėgo, šliaužė, statė palapines, savo kūnais „formavo” klasės raides, dėliojo gimnazijos himno žodžius, sprendė kryžiažodžius. Šventės prasminga pabaiga – iškilminga gimnazistų priesaika Joninių slėnyje.

Po renginio pirmokai Ugnė, Gerardas, Justinas pažėrė tokių įspūdžių: „smagu, kad tokia šventė egzistuoja ir mus gimnazistai priima šiltai; labai įdomios užduotys, buvo super smagu; džiaugiuosi jau būdamas Tikruoju gimnazistu”.

Pirmų klasių auklėtojos taip apibendrino: „atlikdami užduotis būrėmės ir kūrėmė savo klases; puikus oras, pozityvus nusiteikimas, kūrybiškos krikštatėvių užduotys ir atminimo dovanėlės suteikė nepamirštamų emocijų”.

Išvada: netradicinis krikštynų formatas buvo išties šaunus! Tikimės, kad ir pirmieji mokslo metai visiems būtų tokie.

Senamiesčio gimnazijos informacija