Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Senjorams neramu ne vien dėl rinkimų

Antradienis, 15 September 2020 09:03 Parašė 

Artėjant rinkimams į Lietuvos Seimą, Viešosios bibliotekos senjorų klubo „Polėkis“ nariai taip pat nutarė pasidalinti savo mintimis. Šio klubo Mėgstančių diskutuoti politinėmis temomis grupėje praėjusį penktadienį aiškintasi, kaip turėtume ruoštis rinkimams, kuo panašios ir kuo skiriasi partijų programos, pagaliau ar reikia keisti vietos valdžią, kuri vieniems esą įtinka ir patinka, kitiems – ne visai.

Klubo senbuvės Feliksos Žentelienės nuomone, blogai, kad rajono Savivaldybė nepadėjo išlaikyti dešimtmečius rajono žmonėms tarnavusio rajono laikraščio „Naujienos“. Jame buvo daugiau vietos nuomonių įvairovei, operatyviai atsispindėdavo visuomenės aktualijos. Gaila, žinia, kad „Jonedos“ leidinys „Jonavos garsas“ irgi neišsilaikė. Be to, grupės nariai piktinosi, kad nebuvo iš anksto perspėta apie jonaviečių susitikimą su europarlamentaru Viktoru Uspaskich.

Dabar, anot diskutavusiųjų, neretai girdime tokią mintį: Jonava gražėja, vadinasi, meras geras. Bet juk ir kiti miestai keičiasi ne į blogąją pusę, o valdžia tarnauja ne sau, o žmonėms. Galbūt ne visi sprendimai, projektai pamatuoti, gyvybiškai reikalingi. Anot tos pačios F. Žentelienės, tiltas per Nerį į „Draugystės“ sodus kur kas labiau reikalingas, nei kelis milijonus eurų kainuojąs statinys virš Žeimių gatvės. Dar sovietmečiu buvo kalbama, kad per upę reikalingas pėsčiųjų tiltas. Dabar soduose kone trečdalis Jonavos, o vaikams ir pagyvenusiems žmonėms vaikščioti per drebantį, transportu perkrautą tiltą – menkas malonumas.

Grįždami prie artėjančių rinkimų temos, senjorai išreiškė įvairių minčių. Antai Petrui ši akcija atrodo kaip pusiau slapta. O kodėl parlamentarai neturi kadencijų ribos? Užsisėdi, žongliruoja įvairiais pažadais ir neužleidžia postų jauniems, perspektyviems politikams. „Aš taip pat dar nežinau, už ką balsuosiu, kokie kandidatai varžysis Jonavoje“,- atviravo Nijolė.

Matyt, patys rinkėjai nemoka pareikalauti atsakomybės, matyt, toks lietuvio būdas – prisitaikyti prie bet kokios valdžios. Prie tokių išvadų priėjo „Polėkio“ klubo nariai, nusprendę prieš rinkimus susirinkti dar kartą, konkrečiau aptarti priešrinkiminę situaciją.

Marius Glinskas

Reginos Lukoševičienės nuotr.