Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Į finalinį seniūnijų žaidynių etapą vyks gausi Jonavos rajono savivaldybės delegacija

Antradienis, 15 September 2020 08:49 Parašė 

Rugsėjo 12 dieną Jonavoje vyko Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių II atrankos etapas, kuriame Jonavos, Kėdainių, Kaišiadorių ir Kauno rajonų savivaldybėms bei Elektrėnų ir Birštono savivaldybėms atstovavusios skirtingos seniūnijos varžėsi dėl kelialapių į finalinį seniūnijų sporto žaidynių etapą. Šioje atrankinėje grupėje taip pat turėjo dalyvauti Kauno miesto ir Prienų rajono savivaldybės, tačiau iš jų neatvyko nei viena komanda.

Pagal žaidynių nuostatus, į finalinį etapą visose rungtyse patenka prizines vietas laimėjusios komandos, išskyrus stalo tenisą ir futbolą, iš kurių patenka po dvi geriausias ekipas, ir virvės traukimą, iš kurio į finalines varžybas gali patekti net keturios komandos. Tačiau svarbu buvo ne tik patekti į finalus, bet ir atrankiniame etape gerai pasirodyti, nes pirmas keturias vietas užėmusios komandos kiekvienoje rungtyje gauna įskaitinius taškus, kurie sumuosis prie finaliniame etape laimėtų taškų.

Krepšinio rungtyje iš viso žaidžiame trijose grupėse – vyrų, moterų ir senjorų. Deja, šiemet į moterų varžybas neatvyko nei viena svečių komanda, todėl, gera žinia, Jonavos rajono savivaldybei atstovavusi Jonavos miesto seniūnija be konkurencijos pelnė kelialapį į finalus. Senjorams teko pakovoti, tačiau jie aikštelėje įrodė savo pranašumą ir laimėjo pirmąją vietą.

Vyrų tarpe krepšinio varžybos susiklostė ne taip sėkmingai, tačiau Žeimių seniūnija, laimėjusi teisę atstovauti Jonavai šiame atrankiniame etape, po pralaimėto pusfinalio susikaupė ir išplėšė trečią vietą bei kelialapį į finalus Palangoje.

Paplūdimio tinklinio varžybose moterų ir vyrų grupėse Jonavai atstovavo Jonavos miesto seniūnijos komandos ir abi jos laimėjo pirmąsias vietas. Pirmąją vietą iškovoti pavyko ir futbolo varžybose: šiemet itin sėkmingą rezultatą pademonstravo ir pergalę Jonavai padovanojo Šveicarijos seniūnija.

Prizines vietas ir kelialapius į finalinį etapą pelnyti pavyko ir kitose rungtyse: Jonavos miesto seniūnija šachmatuose laimėjo trečią vietą, stalo tenise ir smiginyje – antrąsias vietas. Antrąją vietą taip pat laimėti pavyko virvės traukime, kuriame Jonavai atstovavo Kulvos seniūnija. Pergalės pasiekti nepavyko tik šaškėse – šioje rungtyje Jonavos miesto seniūnijos komanda tenkinosi paskutine vieta.

Sėkmingai Jonavos vardas suskambėjo ir seniūnų trikovėje. Nors už šią rungtį neskiriami papildomi įskaitos taškai, abu savivaldybei atstovavę seniūnai pademonstravo puikų rezultatą ir laimėjo pirmąsias vietas bei įgijo teisę atstovauti Jonavai finaliniame etape. Seniūnų trikovėje baudas metę, smiginio strėlytes laidę ir petankę sužaidę Šilų seniūnas Valeras Mikalauskas ir Ruklos seniūnė Vilma Akvilė Karoblienė tapo čempionais.

Šiemet solidžiai pasirodę visų sporto šakų atstovai Jonavai sukrovė nemažą 58 įskaitinių taškų kraitį. Palyginimui, šioje atrankos grupėje antri likę Kėdainiai į finalinį etapą vešis 40 įskaitinių taškų, Elektrėnų ir Kauno rajono savivaldybės – po 20. Finalinis etapas Palangoje vyks rugsėjo 26 dieną.

JKKSC inf.