Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos mokytojos pradeda studijas „Švietimo lyderystės“ programoje

Penktadienis, 11 September 2020 15:20 Parašė 

Keturios Jonavos rajono švietimo bendruomenės atstovės pradeda studijas ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto „Švietimo lyderystės“ magistrantūros programoje.

Siekiant gerinti švietimo situaciją ir paruošti vadovaujančias pozicijas galinčius užimti vadovus savo regione, Jonavos rajono savivaldybė šią vasarą prisijungė prie šios programos ir apmokės jonaviečių studijas.

„Švietimo įstaigų vadovų trūksta visoje šalyje, ne išimtis ir Jonavos rajonas. Todėl ypač vertiname bendradarbiavimą su ISM universitetu ir galimybę dalyvauti programoje.

Tikime, kad po kelių metų turėsime keturias naujas, stiprias ir progresyvias rajono švietimo įstaigų vadoves“, - sako Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

„Švietimo lyderystės“ programoje pasiryžo dalyvauti Jonavos r. Bukonių mokyklwos-daugiafunkcio centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui, matematikos ir informacinių technologijų mokytoja Irma Rodaitienė, Senamiesčio gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė Kristina Čepukienė, R. Samulevičiaus progimnazijos dailės ir technologijų mokytoja Neringa Kušeliauskienė, J. Vareikio progimnazijos fizinio ugdymo mokytoja Rigvita Kunevičienė.

„Švietimo lyderystės“ programa skirta norintiems įgyti bei tobulinti ugdymo srityje aktualias bei reikalingas vadybos kompetencijas.

ISM teigimu, magistrantūros studijų programą, kuri anksčiau buvo finansuota per projektą „Lyderių laikas”, jau baigė 360 absolventų.  Net 30 proc. jų ėmėsi vadovaujamų vaidmenų švietimo įstaigose ir toliau sėkmingai kuria savo karjeras. Pusė visų absolventų padarė karjeros pokytį. 

Jonavos savivaldybės inf.