Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Sėkmės, džentelmenai!

Pirmadienis, 09 May 2016 03:00 Parašė 

Jonavos viešoji biblioteka praėjusį penktadienį Europos dieną paminėjo nuotaikingu mini koncertu. Kaip žinia, mūsų rajono biblioteka pelnė europietiškiausios bibliotekos nominaciją, tad tada proga praėjusį penktadienį kvietė praeivius nusifotografuoti prie specialiai fotosesijai skirto stendo, pažaisti ar pasiklausyti gyvai skambančios muzikos. Šiuo renginiu priminė, kad Jonava Europoje – Europa Jonavoje.

Kas žino, gal ši diena taps gatvės muzikantų pasirodymo Jonavoje ištakomis? Juk tiek nedaug reikia – tik geros muzikos, kurios garsai pasiektų klausytojų širdis. Galbūt ilgainiui atsiras tokia nuolatinė vieta, vasaros estrada mieste, kur rinksis muzikantai ir skambės muzika?

Prisipažinsiu: jau seniai neturėjau tokio malonumo pasėdėti parke ant suolelio ir pasiklausyti dviejų jaunųjų muzikantų, grojančių priešais biblioteką. Parke neliko nė vieno laisvo suoliuko – susispaudę sėdėjo jaunuoliai, pagyvenę žmonės, ant žolytės stoviniavo mamos su vaikais. Kaip smagu – šaunuoliai, džentelmenai!

Negalėjau neužkalbinti jaunųjų muzikantų, tad paprašiau, kad jie prisistatytų.

– Esu Domas Lukoševičius, man 18 m., groju bosine gitara. Mokausi J. Ralio gimnazijoje, 11 klasėje.

– O aš esu Paulius Sinickas, taip pat mokausi J. Ralio gimnazijoje, 11 klasėje. Groju mušamaisiais instrumentais.

Vaikinai papasakojo, kad savo koncertu norėjo atkreipti praeivių dėmesį į muziką. Pasak jaunųjų muzikantų, jie patys gerai leidžia laiką, groja savo sukurtas improvizacijas, primenančias bliuzą ar roką. Savo mini koncertu norėjo pasakyti jonaviečiams: pasveikinkit draugus su Europos diena!

Eitvydė PRANEVIČIENĖ